- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Sypká směs na přípravu odpalovaného těsta a krému
- SLOŽENÍ
- Pšeničná mouka,Kukuřičný škrob,Cukr,Kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný),Aroma,Jedlá sůl,Barviva (beta-karoten, riboflavin)
- ALERGENY
- Obsahuje: Obilná zrna obsahující lepek; Může obsahovat: Mléko a mléčné výrobky, Lupina a výrobky z lupiny
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 435kcal, Tuky 13,7g, Bílkoviny 5,9g, Mastné kyseliny nasycené 8,5g, Mastné kyseliny mononenasycené-cis 0g, Mastné kyseliny polynenasycené-cis 0g, Sacharidy 70,9g, Škrob 0g, Cukry 35g, Vláknina 2,3g, Sůl 0,69g
- HMOTNOST/OBJEM
- Hmotnost obsahu: 507g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu.
- PŮVOD
- Česko
- VÝROBCE
- Dr. Oetker, spol. s r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Balení obsahuje: 140 g směsi na přípravu těsta 150 g směsi na přípravu krému K tomu přidáte: na těsto: 125 g změklého rostlinného tuku na pečení 250 ml vody 3 vejce (velikost M) na krém: 650 ml mléka 150 g másla 60 g moučkového cukru Všechny druhy trub před pečení dobře předehřejte! Elektrická trouba: 200 °C 20 - 25 min. Horkovzdušná trouba: 180 °C 20 - 25 min. Plynová trouba: střední stupeň 20 - 25 min. Při pečení prvních 15 minut neotvírejte troubu! Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! 1. Příprava těsta: Rostlinný tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme obsah sáčku se směsí na těsto a mícháme, dokud těsto není hladké. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme 3 celá vejce a šleháme elektrickým ručním šlehačem asi 3 minuty. Poté těsto vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na vymazaném plechu tvoříme věnečky s průměrem asi 6 cm. Pečeme v předehřáté troubě. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Po vychladnutí věnečky podélně rozkrojíme. 2. Příprava krému: Obsah sáčku se směsí na krém rozmícháme v 250 ml mléka. Zbylé mléko dáme vařit. Mléko s práškem vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Po uvaření necháme krém vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny a po částech do něj zašleháme vychladlý krém. 3. Příprava věnečků: Na vychladlé spodky věnečků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku připravený krém a přiklopíme vrchem věnečků. Nakonec věnečky pocukrujeme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Tip: Vanilkové řezy Pokud chceme ušetřit čas, můžeme místo Věnečků připravit Vanilkové řezy. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou pomocí stěrky rozetřeme na vymazaný plech 30x40 cm. Těsto roztíráme na všechny strany podélně i příčně. Pečeme dle tabulky. Po vychladnutí natřeme na spodní plát krém, přiklopíme vrchním plátem a necháme 2 hodiny tuhnout v chladničce.
Popis a další doplňující informace:
- Země původu
- Česko
- Dodatečné informace
- Značka DrOetker svým mottem „Kvalita je nejlepší recept“ nese spotřebitelům jednoznačné poselství: „Výrobky DrOetker mají vynikající chuť, jsou vysoce kvalitní a spolehlivé.“
- Výrobce
- Dr. Oetker, spol. s r.o.
- Adresa výrobce
- Americká 2335, 272 01 Kladno
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |
Pro držitele zlatých a stříbrných karet | |
Po - Pá | 05:00 - 21:00 |