DR.OET.SMĚS 290G VĚNEČKY

336535
336535
Dlouhodobě nedostupné
Praha - Stodůlky
Změnit prodejnu
k 30.04.2025 00:00
0 balení
Dlouhodobě nedostupné

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
Věnečky 290 g, sypká směs na přípravu odpalovaného těsta a krému
SLOŽENÍ
PŠENIČNÁ MOUKA, kukuřičný škrob, cukr, kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), aroma, jedlá sůl, barviva (karoteny, riboflavin)
ALERGENY
Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
na 100g hotového výrobku: Energetická hodnota: 1313 kJ/314 kcal Tuky (g): 21,0 z toho nasycené mastné kyseliny (g): 9,0 Sacharidy (g): 26,7 z toho cukry (g): 14,9 Bílkoviny (g): 4,8 Sůl (g): 0,2
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
Energetická hodnota: 722 kJ/173 kcal Tuky (g): 11,6 z toho nasycené mastné kyseliny (g): 5,0 Sacharidy (g): 14,7 z toho cukry (g): 8,2 Bílkoviny (g): 2,6 Sůl (g): 0,1
HMOTNOST/OBJEM
Hmotnost pevného podílu: 290g
PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
Skladujte v suchu!
VÝROBCE
Dr.Oetker s.r.o. Americká 2335 272 01 Kladno Česká republika www.oetker.cz
NÁVOD K POUŽITÍ
na těsto: 125 g změklého rostlinného tuku na pečení, 250 ml vody, 3 vejce (velikost M) na krém: 650 ml mléka, 150 g másla, 60 g moučkového cukru. Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba 200°C 20 - 25 min. Horkovzdušná trouba 180°C 20 - 25 min. Plynová trouba střední stupeň 20 - 25 min. Při pečení prvních 15 minut neotvírejte troubu! Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! 1. Příprava těsta: Rostlinný tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme obsah sáčku se směsí na těsto a mícháme, dokud těsto není hladké. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme 3 celá vejce a šleháme elektrickým ručním šlehačem 3 minuty. Poté těsto vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou násadkou a na vymazaném plechu tvoříme věnečky s průměrem asi 6 cm. Pečeme v předehřáté troubě. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Po vychladnutí věnečky překrojíme. 2. Příprava krému: Obsah sáčku se směsí na přípravu krému rozmícháme v 250 ml mléka. Zbylé mléko dáme vařit. Směs prášku a mléka vylijeme za stálého míchání do vroucího mléka a vaříme asi 2 minuty. Po uvaření necháme krém vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem dohladka. Do rozmíchaného másla nakonec po částech zašleháme uvařený vychladnutý krém. 3. Zdobení věnečků: Na vychladlé spodní části věnečků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku připravený krém a přiklopíme vrchními částmi věnečků. Poté věnečky pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky.
Původ
Česká republika

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation