- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Sypká směs na přípravu perníku
- SLOŽENÍ
- Pšeničná mouka,Cukr,Dextróza,Kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný),Perníkové koření,Instatní karamel,Lupinová mouka,Sušené mléko,Jedlá sůl,Stabilizátor (karboxymethylcelulóza)
- ALERGENY
- Obsahuje: Obilná zrna obsahující lepek, Lupina a výrobky z lupiny, Mléko a mléčné výrobky
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 1830kJ, Tuky 13g, Bílkoviny 6,2g, Mastné kyseliny nasycené 8,3g, Mastné kyseliny mononenasycené-cis 0g, Mastné kyseliny polynenasycené-cis 0g, Sacharidy 73g, Škrob 0g, Cukry 31g, Vláknina 2,8g, Sůl 0,46g
- HMOTNOST/OBJEM
- Hmotnost obsahu: 507g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu.
- PŮVOD
- Česko
- VÝROBCE
- Dr. Oetker, spol. s r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Balení obsahuje: 540 g směsi na přípravu těsta K tomu přidáte: 400 ml vody 120 ml oleje (12 polévkových lžic) Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 165 °C 40 - 50 min. Horkovzdušná trouba: 155 °C 40 - 50 min. Plynová trouba: střední stupeň 40 - 50 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme odměřenou vodu a olej. Na zlepšení chuti můžeme přidat 2 - 3 polévkové lžíce medu. Vše důkladně promícháme vařečkou nebo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem dohladka. 2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a dáme péct. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Pokud chceme mít jistotu, že je perník správně upečený, píchneme doprostřed těsta špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, perník je hotový. 3. Po vychladnutí můžeme upečený perník potřít džemem, polít tmavou polevou Dr. Oetker a ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem nebo zdobením Dr. Oetker. Tip: Perníkové řezy s jablky Perníkové těsto připravíme podle návodu. Do těsta přidáme 2 polévkové lžíce rumu a 300 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Důkladně promícháme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě podle tabulky asi 40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout, polijeme tmavou polevou Dr. Oetker a nakrájíme na řezy.
Popis a další doplňující informace:
- Země původu
- Česko
- Dodatečné informace
- Značka DrOetker svým mottem „Kvalita je nejlepší recept“ nese spotřebitelům jednoznačné poselství: „Výrobky DrOetker mají vynikající chuť, jsou vysoce kvalitní a spolehlivé.“
- Výrobce
- Dr. Oetker, spol. s r.o.
- Adresa výrobce
- Americká 2335, 272 01 Kladno
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |
Pro držitele zlatých a stříbrných karet | |
Po - Pá | 05:00 - 21:00 |