- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Sypká směs na přípravu perníku
- SLOŽENÍ
- Pšeničná mouka,Cukr,Dextróza,Kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný),Perníkové koření,Instatní karamel,Lupinová mouka,Sušené mléko,Jedlá sůl,Stabilizátor (karboxymethylcelulóza)
- ALERGENY
- Obiloviny obsahující lepek,Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- Na 100 g hotového výrobku:Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 1089 kJ,energetická hodnota : 259 kcal,Bílkoviny : 4,0 g,Sacharidy : 42,0 g, z toho cukry : 15,7 g,Tuky : 8,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny : 1,0 g,Vláknina : 1,5 g,Sodík : 0,3 g,* perník připravený podle návodu bez medu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
- v 1 porci á 52 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 566 kJ,energetická hodnota : 134 kcal,Bílkoviny : 2,0 g,Sacharidy : 21,8 g, z toho cukry : 8,2 g,Tuky : 4,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny : 0,5 g,Vláknina : 0,8 g,Sodík : 0,1 g,* perník připravený podle návodu bez medu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal (%**) Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 7%,energetická hodnota ,Bílkoviny : 4%,Sacharidy : 8%, z toho cukry : 9%,Tuky : 6%, z toho nasycené mastné kyseliny : 3%,Vláknina : 3%,Sodík : 4%,* perník připravený podle návodu bez medu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
- HMOTNOST/OBJEM
- Hrubá hmotnost: 581g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu!
- VÝROBCE
- Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Balení obsahuje: 540 g směsi na přípravu těsta K tomu přidáte: 400 ml vody 120 ml oleje (12 polévkových lžic) Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 165 °C 40 - 50 min. Horkovzdušná trouba: 155 °C 40 - 50 min. Plynová trouba: střední stupeň 40 - 50 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme odměřenou vodu a olej. Na zlepšení chuti můžeme přidat 2 - 3 polévkové lžíce medu. Vše důkladně promícháme vařečkou nebo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem dohladka. 2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a dáme péct. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Pokud chceme mít jistotu, že je perník správně upečený, píchneme doprostřed těsta špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, perník je hotový. 3. Po vychladnutí můžeme upečený perník potřít džemem, polít tmavou polevou Dr. Oetker a ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem nebo zdobením Dr. Oetker. Tip: Perníkové řezy s jablky Perníkové těsto připravíme podle návodu. Do těsta přidáme 2 polévkové lžíce rumu a 300 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Důkladně promícháme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě podle tabulky asi 40 minut. Po upečení necháme perník vychladnout, polijeme tmavou polevou Dr. Oetker a nakrájíme na řezy.
- Původ
- Česká republika
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |