Zeleninové lečo a brambory
Seznam surovinPříprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu a ihned je servírujeme.
Příprava leča (cca 30 minut): Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na širší plátky cca 15 mm široké( nebo na větší kousky). Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme nakrájené papriky, ochutíme solí a orestujeme, paprika pustí šťávu a poté cca 5 minut podusíme ( paprika je na skus). Následně přidáme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Poté vložíme na větší kusy rajčata a na nudličky nakrájenou listovou petržel a necháme již jen prohřát.
Alergeny: 3
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Lečo: | |||||
Cibule žlutá | 300 | g | 65,80 | kg | 1,97 |
Olej řepkový | 150 | ml | 33,00 | l | 0,50 |
Paprika čerstvá, červená | 750 | g | 91,80 | kg | 6,89 |
Paprika čerstvá, bílá | 750 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Rajčata červená | 750 | g | 44,90 | kg | 3,37 |
Sůl kamenná | 20 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Vejce | 20 | ks | 5,38 | ks | 10,76 |
Brambory: | |||||
Brambory, varný typ B | 2700 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Sůl kamenná | 20 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Petržel listová | 20 | g | 149,90 | kg | 0,30 |
Celková cena za porci bez DPH | 23,86 |