Zeleninové lečo a brambory
Seznam surovinPříprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu a ihned je servírujeme.
Příprava leča (cca 30 minut): Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na širší plátky cca 15 mm široké( nebo na větší kousky). Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme nakrájené papriky, ochutíme solí a orestujeme, paprika pustí šťávu a poté cca 5 minut podusíme ( paprika je na skus). Následně přidáme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Poté vložíme na větší kusy rajčata a na nudličky nakrájenou listovou petržel a necháme již jen prohřát.
Alergeny: 3
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
Lečo: | |||||
| Cibule žlutá | 300 | g | 65,80 | kg | 1,97 |
| Olej řepkový | 150 | ml | 36,00 | l | 0,54 |
| Paprika čerstvá, červená | 750 | g | 91,80 | kg | 6,89 |
| Paprika čerstvá, bílá | 750 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
| Rajčata červená | 750 | g | 69,90 | kg | 5,24 |
| Sůl kamenná | 20 | g | 21,90 | kg | 0,04 |
| Vejce | 20 | ks | 6,47 | ks | 12,94 |
Brambory: | |||||
| Brambory, varný typ B | 2700 | g | 18,90 | kg | 5,10 |
| Sůl kamenná | 20 | g | 21,90 | kg | 0,04 |
| Petržel listová | 20 | g | 149,75 | kg | 0,30 |
| Celková cena za porci bez DPH | 33,07 |