Zapečené flíčky s uzeným masem

Seznam surovin

Příprava masa (cca 90 minut): Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí, kořením a vaříme doměkka. Poté maso vyjmemema necháme vychladnout. Studené maso nakrájíme na kostičky cca 5 mm velké a orestujeme je na sádle společně s nadrobno nakrájenou cibulí dosklovata.

Příprava těstovin (cca 15 minut): Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut na skus. Těstoviny vyjmeme a přeložíme do nádoby s orestovaným masem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.  Přidáme na nudličky nakrájenou petržel a rozložíme do tukem vytřené gastronádoby. 

Dohotovení pokrmu (cca 45 minut): Gastronádobu s těstovinami vložíme do konvektomatu předehřátém na 160°C, program pečení. Po cca 20 minutách nalijeme zálivku a přikryjeme poklicí a pečeme. Po uplynutí času opatrně vidličkou těstoviny rozhrneme ve středu gastronádoby. Jsou-li zapečené, zálivka je pevná. Není-li, pokračujeme v zapékání.

Servírování: Zapečené flíčky krájíme v gastronádobě na porce, špachtlí přeložíme na talíř a doplnéme kyselou okurkou.

Alergeny: 1,3,7,10

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Vepřová krkovice uzená b.k. 1000 g 143,00 kg 14,30
Cibule žlutá 200 g 71,80 kg 1,44
Muškátový květ mletý 1 g 1 440,00 kg 0,07
Pepř černý, mletý 1 g 395,00 kg 0,02
Petržel kadeřavá 30 g 149,75 kg 0,45

Těstoviny:

Fleky velké 1500 g 43,98 kg 6,60

Zálivka:

Mléko 1,5% 1000 ml 13,70 l 1,37
Vejce 14 ks 5,24 ks 7,34
Sůl kamená 20 g 19,90 kg 0,04
Okurka sterilovaná b.n. 500 g 54,26 kg 2,71
Celková cena za porci bez DPH 34,34

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation