Vepřové rizoto s kyselou okurkou a sýrem
Seznam surovinPříprava rizota (cca 90 minut): Maso nakrájíme na kousky cca 1 cm velké ( máme-li robot na mletí masa, semeleme šajbou s velkými otvory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, orestujeme, přiklopíme poklicí a podusíme. poté přidáme lečo a opět krátce podusíme. Následně přisypeme rýži, odměřenou vodu ( v poměru na 1 kg rýže - 1,25kg vody). Vaříme-li v konvektomatu - rozdělíme obsah do gastronádob, přikryjeme poklicí a dále upravujeme na 100°C cca 45 minut ( doměkka ). Poté rizoto propáříme dvouzubou vidličkou a přeložíme do gastronádob k servírování. Pakliže pokračujeme v úpravě ve velké pánvi nebo kastrolu, přiklopíme poklicí ( víkem ) a dusíme doměkka. Konec je stejný, jako ve výše uvedeném postupu.
Servírování: Na střed teplého talíře nasypeme rizoto ( nepěchujeme do naběraček či jiných tvořítek!!!!! Pokrm doplníme kyselou okurkou a posypeme sýrem.
Alergeny:7, 10
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Vepřová plec | 1000 | g | 149,90 | kg | 14,99 |
Olej řepkový | 150 | ml | 38,00 | l | 0,57 |
Cibule žlutá | 300 | g | 65,80 | kg | 1,97 |
Sůl kamenná | 20 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Pepř černý, mletý | 1 | g | 695,00 | kg | 0,07 |
Zeleninové lečo konzervované | 400 | g | 59,55 | kg | 2,38 |
Rýže dlouhozrnná | 900 | g | 29,00 | kg | 2,61 |
Voda | 1125 | ml | l | ||
Doplňky: | |||||
Gouda strouhaný 48% | 200 | g | 180,90 | kg | 3,62 |
Okurka sterilovaná (s nálevem) | 750 | g | 54,26 | kg | 4,07 |
Celková cena za porci bez DPH | 30,32 |