Vepřové rizoto s kyselou okurkou a sýrem

Seznam surovin

Příprava rizota (cca 90 minut): Maso nakrájíme na kousky cca 1 cm velké ( máme-li robot na mletí masa, semeleme šajbou s velkými otvory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, orestujeme, přiklopíme poklicí a podusíme. poté přidáme lečo a opět krátce podusíme. Následně přisypeme rýži, odměřenou vodu ( v poměru na 1 kg rýže - 1,25kg vody). Vaříme-li v konvektomatu - rozdělíme obsah do gastronádob, přikryjeme poklicí a dále upravujeme na 100°C cca 45 minut ( doměkka ). Poté rizoto propáříme dvouzubou vidličkou a přeložíme do gastronádob k servírování. Pakliže pokračujeme v úpravě ve velké pánvi nebo kastrolu, přiklopíme poklicí ( víkem ) a dusíme doměkka. Konec je stejný, jako ve výše uvedeném postupu. 

Servírování: Na střed teplého talíře nasypeme rizoto ( nepěchujeme do naběraček či jiných tvořítek!!!!! Pokrm doplníme kyselou okurkou a posypeme sýrem.

Alergeny:7, 10

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Vepřová plec 1000 g 149,90 kg 14,99
Olej řepkový 150 ml 38,00 l 0,57
Cibule žlutá 300 g 65,80 kg 1,97
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Pepř černý, mletý 1 g 695,00 kg 0,07
Zeleninové lečo konzervované 400 g 59,55 kg 2,38
Rýže dlouhozrnná 900 g 29,00 kg 2,61
Voda 1125 ml l

Doplňky:

Gouda strouhaný 48% 200 g 180,90 kg 3,62
Okurka sterilovaná (s nálevem) 750 g 54,26 kg 4,07
Celková cena za porci bez DPH 30,32

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation