Smažená tmavá treska se šťouchaným bramborem a salátem z řepy

Seznam surovin

Příprava ryby (cca 10 minut): Tresku osušíme a naporcujeme. Následně obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích s mlékem a solí a nakonec ve strouhance). Obalenou tresku smažíme dozlatova ve fritéze při 175°C cca 6-7 minut.

Příprava brambor (cca 40 minut): Oloupané brambory (vcelku) uvaříme v osolené vodě doměkka a následně rozšťoucháme za tepla šťouchadlem na brambory, postupně přidáváme teplé mléko, sůl a máslo.

Příprava salátu (cca 15 minut): Ledový salát rozkrojíme a následně natrháme na menší kousky. Kousky prohodíme s na nudličkami nakrájené cibulí a mrkví. Salát dochutíme solí a slunečnicovým olejem. Nakonec doplníme salát okapanou, nakládanou řepou a pažitkou.

Servírování: Na talíř klademe usmaženou tresku se šťouchanými bramborami, to celé doplněníme salátem s řepou.

Alergeny: 1,3,4,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Ryba:

Treska tmavá,filet 1200 g 299,00 kg 35,88

Trojobal:

Mouka hladká 250 g 12,51 kg 0,31
Vejce 5 ks 7,90 ks 3,95
Mléko 1,5% 100 ml 13,70 l 0,14
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Strouhanka 400 g 38,38 kg 1,54
Olej fritovací 500 ml 35,97 l 1,80

Brambory:

Brambory, varný typ B 2200 g 27,90 kg 6,14
Máslo 82% 100 g 205,20 kg 2,05
Mléko 1,5% 100 ml 13,70 l 0,14
Sůl kamenná 10 g 19,90 kg 0,02

Salát:

Řepa červená, sterilovaná 500 g 46,88 kg 2,34
Mrkev 200 g kg
Cibule žlutá 100 g 71,80 kg 0,72
Pažitka čerstvá 10 g 759,00 kg 0,76
Salát ledový 150 g 0,00 kg 0,00
Olej slunečnicový 50 ml 31,90 l 0,16
Sůl kamenná 5 g 19,90 kg 0,01
Celková cena za porci bez DPH 55,98

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation