Smažená tmavá treska se šťouchaným bramborem a salátem z řepy
Seznam surovinPříprava ryby (cca 10 minut): Tresku osušíme a naporcujeme. Následně obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích s mlékem a solí a nakonec ve strouhance). Obalenou tresku smažíme dozlatova ve fritéze při 175°C cca 6-7 minut.
Příprava brambor (cca 40 minut): Oloupané brambory (vcelku) uvaříme v osolené vodě doměkka a následně rozšťoucháme za tepla šťouchadlem na brambory, postupně přidáváme teplé mléko, sůl a máslo.
Příprava salátu (cca 15 minut): Ledový salát rozkrojíme a následně natrháme na menší kousky. Kousky prohodíme s na nudličkami nakrájené cibulí a mrkví. Salát dochutíme solí a slunečnicovým olejem. Nakonec doplníme salát okapanou, nakládanou řepou a pažitkou.
Servírování: Na talíř klademe usmaženou tresku se šťouchanými bramborami, to celé doplněníme salátem s řepou.
Alergeny: 1,3,4,7
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Ryba: | |||||
Treska tmavá,filet | 1200 | g | 299,00 | kg | 35,88 |
Trojobal: | |||||
Mouka hladká | 250 | g | 11,50 | kg | 0,29 |
Vejce | 5 | ks | 9,51 | ks | 4,76 |
Mléko 1,5% | 100 | ml | 14,90 | l | 0,15 |
Sůl kamenná | 15 | g | 19,90 | kg | 0,03 |
Strouhanka | 400 | g | 37,80 | kg | 1,51 |
Olej fritovací | 500 | ml | 39,97 | l | 2,00 |
Brambory: | |||||
Brambory, varný typ B | 2200 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Máslo 82% | 100 | g | 257,20 | kg | 2,57 |
Mléko 1,5% | 100 | ml | 14,90 | l | 0,15 |
Sůl kamenná | 10 | g | 19,90 | kg | 0,02 |
Salát: | |||||
Řepa červená, sterilovaná | 500 | g | 50,75 | kg | 2,54 |
Mrkev | 200 | g | kg | ||
Cibule žlutá | 100 | g | 65,80 | kg | 0,66 |
Pažitka čerstvá | 10 | g | 699,00 | kg | 0,70 |
Salát ledový | 150 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Olej slunečnicový | 50 | ml | 33,40 | l | 0,17 |
Sůl kamenná | 5 | g | 19,90 | kg | 0,01 |
Celková cena za porci bez DPH | 51,42 |