Smažená tmavá treska se šťouchaným bramborem a salátem z řepy
Seznam surovinPříprava ryby (cca 10 minut): Tresku osušíme a naporcujeme. Následně obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích s mlékem a solí a nakonec ve strouhance). Obalenou tresku smažíme dozlatova ve fritéze při 175°C cca 6-7 minut.
Příprava brambor (cca 40 minut): Oloupané brambory (vcelku) uvaříme v osolené vodě doměkka a následně rozšťoucháme za tepla šťouchadlem na brambory, postupně přidáváme teplé mléko, sůl a máslo.
Příprava salátu (cca 15 minut): Ledový salát rozkrojíme a následně natrháme na menší kousky. Kousky prohodíme s na nudličkami nakrájené cibulí a mrkví. Salát dochutíme solí a slunečnicovým olejem. Nakonec doplníme salát okapanou, nakládanou řepou a pažitkou.
Servírování: Na talíř klademe usmaženou tresku se šťouchanými bramborami, to celé doplněníme salátem s řepou.
Alergeny: 1,3,4,7
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
Ryba: | |||||
| Treska tmavá,filet | 1200 | g | 349,00 | kg | 41,88 |
Trojobal: | |||||
| Mouka hladká | 250 | g | 9,90 | kg | 0,25 |
| Vejce | 5 | ks | 10,60 | ks | 5,30 |
| Mléko 1,5% | 100 | ml | 13,65 | l | 0,14 |
| Sůl kamenná | 15 | g | 21,90 | kg | 0,03 |
| Strouhanka | 400 | g | 36,80 | kg | 1,47 |
| Olej fritovací | 500 | ml | 45,84 | l | 2,29 |
Brambory: | |||||
| Brambory, varný typ B | 2200 | g | 18,90 | kg | 4,16 |
| Máslo 82% | 100 | g | 278,00 | kg | 2,78 |
| Mléko 1,5% | 100 | ml | 13,65 | l | 0,14 |
| Sůl kamenná | 10 | g | 21,90 | kg | 0,02 |
Salát: | |||||
| Řepa červená, sterilovaná | 500 | g | 102,86 | kg | 5,14 |
| Mrkev | 200 | g | kg | ||
| Cibule žlutá | 100 | g | 65,80 | kg | 0,66 |
| Pažitka čerstvá | 10 | g | 659,00 | kg | 0,66 |
| Salát ledový | 150 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
| Olej slunečnicový | 50 | ml | 36,00 | l | 0,18 |
| Sůl kamenná | 5 | g | 21,90 | kg | 0,01 |
| Celková cena za porci bez DPH | 65,11 |