Smažená tmavá treska se šťouchaným bramborem a salátem z řepy

Seznam surovin

Příprava ryby (cca 10 minut): Tresku osušíme a naporcujeme. Následně obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích s mlékem a solí a nakonec ve strouhance). Obalenou tresku smažíme dozlatova ve fritéze při 175°C cca 6-7 minut.

Příprava brambor (cca 40 minut): Oloupané brambory (vcelku) uvaříme v osolené vodě doměkka a následně rozšťoucháme za tepla šťouchadlem na brambory, postupně přidáváme teplé mléko, sůl a máslo.

Příprava salátu (cca 15 minut): Ledový salát rozkrojíme a následně natrháme na menší kousky. Kousky prohodíme s na nudličkami nakrájené cibulí a mrkví. Salát dochutíme solí a slunečnicovým olejem. Nakonec doplníme salát okapanou, nakládanou řepou a pažitkou.

Servírování: Na talíř klademe usmaženou tresku se šťouchanými bramborami, to celé doplněníme salátem s řepou.

Alergeny: 1,3,4,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Ryba:

Treska tmavá,filet 1200 g 299,00 kg 35,88

Trojobal:

Mouka hladká 250 g 11,50 kg 0,29
Vejce 5 ks 9,51 ks 4,76
Mléko 1,5% 100 ml 14,90 l 0,15
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Strouhanka 400 g 37,80 kg 1,51
Olej fritovací 500 ml 39,97 l 2,00

Brambory:

Brambory, varný typ B 2200 g 0,00 kg 0,00
Máslo 82% 100 g 257,20 kg 2,57
Mléko 1,5% 100 ml 14,90 l 0,15
Sůl kamenná 10 g 19,90 kg 0,02

Salát:

Řepa červená, sterilovaná 500 g 50,75 kg 2,54
Mrkev 200 g kg
Cibule žlutá 100 g 65,80 kg 0,66
Pažitka čerstvá 10 g 699,00 kg 0,70
Salát ledový 150 g 0,00 kg 0,00
Olej slunečnicový 50 ml 33,40 l 0,17
Sůl kamenná 5 g 19,90 kg 0,01
Celková cena za porci bez DPH 51,42

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation