Pečený vepřový sekaný řízek s lepenicí

Seznam surovin

Příprava sekaného řízku ( cca 45 minut): Mleté maso dáme do kotle, přidáme tekutinu a vymícháme lepivý prát. Pak přidáme vejce, pepř, muškátový oříšek, sůl, a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme. Uděláme si zkoušku, zda jsme maso dobře ochutili. Tvarujeme pravidelné porce - kulaté řízky, klademe je na lehce vymazanou gastronádobu a pečeme před podáváním v konvektomatu na 190°C asi 5 minut, pak snížíme teplotu na 150°C a dopékáme asi 15 minut.

Příprava lepenice (cca 60 minut): Kysané zelí přecedíme přes děrovanou gastronádobu a je-li potřeba (z hlediska kyselosti, slanosti) lehce propláchneme. Na prkně překrájíme na šířku lžíce (ne přesekat).  Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme lehce na sádle dosklovata, vložíme zelí, zalijem trochou vody, ochutíme solí  a krátce podusíme. Oloupané brambory překrájíme a uvaříme ve slané vodě hodně doměkka. Vařené brambory zcedíme a rozmačkáme. Do rozmačkaných brambor přidáme podušené zelí a dobře promícháme. Dochutíme.

Servírování: Na nahřátý talíř na levou stranu dáme velký nok z lepenice, z pravé strany položíme pečený sekaný řízek. Lepenici můžeme mírně přelít sádlem.

Alergeny: 3,7,10

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Vepřové mleté maso 30% 800 g 144,90 kg 11,59
Voda na prátování 100 ml l
Cibule žlutá 100 g 65,80 kg 0,66
Mléko 1,5% 100 ml 16,30 l 0,16
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Muškátový ořech 1 g 990,00 kg 0,05
Pepř černý celý 1 g 1 748,33 kg 0,09
Vejce 1 ks 9,80 ks 0,98
Petrželová nať 20 g 750,00 kg 1,50
Mozzarella 40% 190 g 139,90 kg 2,66
Olej rostlinný 200 ml 37,80 l 0,76

Lepenice:

Brambory varný typ B 1500 g 0,00 kg 0,00
Zelí kysané bílé 1000 g 31,90 kg 3,19
Sádlo škvařené 200 g 84,40 kg 1,69
Cibule žlutá 100 g 65,80 kg 0,66
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Celková cena za porci bez DPH 24,05

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation