Pečená uzená plec s hrachovou kaší a vejcem

Seznam surovin

Příprava uzeného masa ( cca 120 minut): Do vroucí vody vložíme uzené maso. Přidáme očištěnou nahrubo krájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé koření a vaříme doměkka (cca 1 hod). Měkké uzené maso vyjmeme z vývaru, přeložíme na gastronádobu a krátce pečeme na 190 °C, aby nám vznikla na povrchu kůrka. (cca 15 minut).

Příprava kaše (cca 60 minut): Neosolený, den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Následně propasírujeme přes cedník a vzniklé pyré ochutíme nastrouhaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Konzistenci upravíme vodou z vaření hráchu.

Příprava vejce (cca 6 minut): Vejce vkládáme do horké vody a vaříme cca 6 minut (natvrdo). Vejce opatrně oloupeme. Pozor, nepřevařit - žloutek modrá. Při servírování překrojíme vejce na poloviny.

Příprava cibulky (cca 10 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dozlatova ( pozor na spálení, odstavíme z příkonu před dosažením správné barvy, vlivem teploty sádla cibulka dojde).

Servírování: Rozpečené nakrájené maso doplníme nokem hrachové kaše a vařeným vejcem. Kaši zdobíme cibulkou smaženou na sádle.

Alergeny: 3, 9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Vepřové uzené plec 5000 g 125,00 kg 62,50
Mrkev 130 g 14,90 kg 0,19
Celer bulva 130 g 0,00 kg 0,00
Petržel kořenová 130 g 119,60 kg 1,55
Bobkový list 1 g 960,00 kg 0,05
Nové koření 1 g 633,33 kg 0,03
Černý pepř, celý 1 g 875,00 kg 0,04
Cibule žlutá 200 g 65,80 kg 1,32

Kaše:

Hrách žlutý, sušený 1500 g 21,00 kg 3,15
Majoránka sušená 3 g 1 862,50 kg 0,56
Česnek čerstvý 45 g 278,42 kg 1,25
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03

Cibulka:

Sádlo vepřové, škvařené 150 g 84,40 kg 1,27
Cibule žlutá 200 g 65,80 kg 1,32

Doplněk:

Vejce 10 ks 5,38 ks 5,38
Celková cena za porci bez DPH 78,64

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation