Opečená kuřecí roláda sous vide s glazovanou zeleninou a vařenými bramborami
Seznam surovinPříprava masa (cca 7 minut): Roládu vybalíme ze sáčku, přes vlákno ukrojíme plátek o váze 120g, přeložíme na gastronádobu a ohřejeme v konvektomatu na program pečení s párou při 100°C cca 5 minut.
Příprava zeleniny (cca 10 minut): Hrášek, kukuřici, mrkev a brokolice přeložíme do děrované gastronádoby a ohřejeme v konvektomatu na program pára 80°C stupňů cca 8 minut. Teplou zeleninu při servírování v kastrůlku promícháme s rozpuštěným máslem a dochutíme solí.
Příprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu. Při servírování posypeme na nudličky překrájenou petrželí.
Servírování: Na levou stranu talíře přeložíme horké brambory posypané nakrájenou petrželí s máslem, na pravou stranu servírujeme plátek masa se zeleninou přelité šťávou ze zeleniny.
Alergeny: 1,7
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
Maso: | |||||
| Roláda se špenátem Souse vide | 2000 | g | 142,50 | kg | 28,50 |
Zelenina: | |||||
| Hrášek mražený | 500 | g | 47,56 | kg | 2,38 |
| Kukuřice zrno mražené | 500 | g | 57,30 | kg | 2,87 |
| Brokolice mražená | 500 | g | 81,33 | kg | 4,07 |
| Baby karotka mražená | 500 | g | 60,80 | kg | 3,04 |
| Máslo 82% | 150 | g | 278,00 | kg | 4,17 |
| Sůl kamenná | 10 | g | 21,90 | kg | 0,02 |
Brambory: | |||||
| Brambory, varný typ B | 2700 | g | 18,90 | kg | 5,10 |
| Sůl kamenná | 20 | g | 21,90 | kg | 0,04 |
| Petržel listová | 20 | g | 139,75 | kg | 0,28 |
| Máslo 82% | 200 | g | 278,00 | kg | 5,56 |
| Celková cena za porci bez DPH | 56,03 |