Krupicová kaše s višněmi

Seznam surovin

Příprava kaše (cca 10 minut): Do vařícího, mírně osoleného mléka zaváříme postupně, za stálého promíchávání, prosátou krupici, přidáme máslo, 1/5 cukru a zvolna vaříme do mírného zhoustnutí. Musíme počítat s tím, že krupicová kaše jakmile bude stát, stále houstne. Máme připravené horké mléko na úpravu konzistence.

Příprava višní (cca 15 minut): Mražené višně nasypeme na děrovanou gastronádobu na 2 minuty dáme do konvektomatu na 90 °C. Šťávu zachytíme do spodní gastronádoby. Z cukru v kastrolu vytavíme světlý  karamel, nalijeme do něj odkapanou šťávu z višní a rozvaříme. Do této omáčky nasypeme višně a mírně zahřejeme.

Servírování: Při servírování kaši doplňujeme rozpuštěným máslem, skořicovým cukrem a višněmi.

Alergeny: 1,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Kaše:

Krupice dětská 500 g 49,96 kg 2,50
Mléko 1,5% 3000 ml 13,70 l 4,11
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Máslo 82% 100 g 184,80 kg 1,85
Cukr krupice 100 g 23,90 kg 0,24

Višně:

Višně mražené vypeckované 300 g 106,90 kg 3,21
Cukr krupice 150 g 23,90 kg 0,36

Doplněk:

Máslo 82% 200 g 184,80 kg 3,70
Cukr moučkový 100 g 25,20 kg 0,25
Skořice mletá 3 g 559,20 kg 0,17
Celková cena za porci bez DPH 16,41

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation