Krupicová kaše s višněmi
Seznam surovinPříprava kaše (cca 10 minut): Do vařícího, mírně osoleného mléka zaváříme postupně, za stálého promíchávání, prosátou krupici, přidáme máslo, 1/5 cukru a zvolna vaříme do mírného zhoustnutí. Musíme počítat s tím, že krupicová kaše jakmile bude stát, stále houstne. Máme připravené horké mléko na úpravu konzistence.
Příprava višní (cca 15 minut): Mražené višně nasypeme na děrovanou gastronádobu na 2 minuty dáme do konvektomatu na 90 °C. Šťávu zachytíme do spodní gastronádoby. Z cukru v kastrolu vytavíme světlý karamel, nalijeme do něj odkapanou šťávu z višní a rozvaříme. Do této omáčky nasypeme višně a mírně zahřejeme.
Servírování: Při servírování kaši doplňujeme rozpuštěným máslem, skořicovým cukrem a višněmi.
Alergeny: 1,7
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Kaše: | |||||
Krupice dětská | 500 | g | 31,80 | kg | 1,59 |
Mléko 1,5% | 3000 | ml | 14,90 | l | 4,47 |
Sůl kamenná | 15 | g | 19,90 | kg | 0,03 |
Máslo 82% | 100 | g | 259,60 | kg | 2,60 |
Cukr krupice | 100 | g | 20,79 | kg | 0,21 |
Višně: | |||||
Višně mražené vypeckované | 300 | g | 104,50 | kg | 3,14 |
Cukr krupice | 150 | g | 20,79 | kg | 0,31 |
Doplněk: | |||||
Máslo 82% | 200 | g | 259,60 | kg | 5,19 |
Cukr moučkový | 100 | g | 16,90 | kg | 0,17 |
Skořice mletá | 3 | g | 316,00 | kg | 0,09 |
Celková cena za porci bez DPH | 17,80 |