Krupicová kaše s višněmi

Seznam surovin

Příprava kaše (cca 10 minut): Do vařícího, mírně osoleného mléka zaváříme postupně, za stálého promíchávání, prosátou krupici, přidáme máslo, 1/5 cukru a zvolna vaříme do mírného zhoustnutí. Musíme počítat s tím, že krupicová kaše jakmile bude stát, stále houstne. Máme připravené horké mléko na úpravu konzistence.

Příprava višní (cca 15 minut): Mražené višně nasypeme na děrovanou gastronádobu na 2 minuty dáme do konvektomatu na 90 °C. Šťávu zachytíme do spodní gastronádoby. Z cukru v kastrolu vytavíme světlý  karamel, nalijeme do něj odkapanou šťávu z višní a rozvaříme. Do této omáčky nasypeme višně a mírně zahřejeme.

Servírování: Při servírování kaši doplňujeme rozpuštěným máslem, skořicovým cukrem a višněmi.

Alergeny: 1,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Kaše:

Krupice dětská 500 g 35,00 kg 1,75
Mléko 1,5% 3000 ml 16,30 l 4,89
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Máslo 82% 100 g 215,60 kg 2,16
Cukr krupice 100 g 19,99 kg 0,20

Višně:

Višně mražené vypeckované 300 g 98,90 kg 2,97
Cukr krupice 150 g 19,99 kg 0,30

Doplněk:

Máslo 82% 200 g 215,60 kg 4,31
Cukr moučkový 100 g 18,90 kg 0,19
Skořice mletá 3 g 300,00 kg 0,09
Celková cena za porci bez DPH 16,88

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation