Krupicová kaše s višněmi
Seznam surovinPříprava kaše (cca 10 minut): Do vařícího, mírně osoleného mléka zaváříme postupně, za stálého promíchávání, prosátou krupici, přidáme máslo, 1/5 cukru a zvolna vaříme do mírného zhoustnutí. Musíme počítat s tím, že krupicová kaše jakmile bude stát, stále houstne. Máme připravené horké mléko na úpravu konzistence.
Příprava višní (cca 15 minut): Mražené višně nasypeme na děrovanou gastronádobu na 2 minuty dáme do konvektomatu na 90 °C. Šťávu zachytíme do spodní gastronádoby. Z cukru v kastrolu vytavíme světlý karamel, nalijeme do něj odkapanou šťávu z višní a rozvaříme. Do této omáčky nasypeme višně a mírně zahřejeme.
Servírování: Při servírování kaši doplňujeme rozpuštěným máslem, skořicovým cukrem a višněmi.
Alergeny: 1,7
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
Kaše: | |||||
| Krupice dětská | 500 | g | 49,95 | kg | 2,50 |
| Mléko 1,5% | 3000 | ml | 13,65 | l | 4,10 |
| Sůl kamenná | 15 | g | 21,90 | kg | 0,03 |
| Máslo 82% | 100 | g | 260,80 | kg | 2,61 |
| Cukr krupice | 100 | g | 16,90 | kg | 0,17 |
Višně: | |||||
| Višně mražené vypeckované | 300 | g | 175,00 | kg | 5,25 |
| Cukr krupice | 150 | g | 16,90 | kg | 0,25 |
Doplněk: | |||||
| Máslo 82% | 200 | g | 260,80 | kg | 5,22 |
| Cukr moučkový | 100 | g | 18,60 | kg | 0,19 |
| Skořice mletá | 3 | g | 316,00 | kg | 0,09 |
| Celková cena za porci bez DPH | 20,40 |