Hovězí maso vařené s koprovou omáčkou a houskovým knedlíkem

Seznam surovin

Příprava masa (cca 120 minut): Očištěné, provázkem svázané maso vložíme do vroucí osolené vody se zeleninou a kořením. Vaříme pozvolným varem doměkka. Po vychladnutí z masa odstraníme provázek. Dle potřeby krájíme na porce a regenerujeme.

Příprava omáčky (cca 30 minut): Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme mlékem, rozšleháme, a prováříme. Ochutíme solí. Čerstvý kopr omyjeme, překrájíme na drobno,  převaříme s částí octa a přidáme do provařeného základu omáčky. Zbytek octa svaříme s cukrem do medovité konzistence a tím dochutíme omáčku. Na konec vmícháme máslo. 

Příprava knedlíků (cca 10 minut): Knedlíky vyskládáme do děrované gastronádoby mírně potřené olejem ( nelepí se). Napařujeme na 100°C cca 5 minut, poté snížíme teplotu na 80°C a při té knedlíky udržujeme i během servírování.

Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme porci nahřátých knedlíků, na levou stranu servírujeme plátek teplého masa. Dostatečné množství omáčky servírujeme tak, abychom nezakryli řez masa.

Alergeny: 1,3,7,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Hovězí maso přední 1500 g 204,90 kg 30,74
Pepř černý, celý 1 g 875,00 kg 0,04
Nové koření 1 g 526,67 kg 0,03
Sůl kamenná 10 g 19,90 kg 0,02
Cibule žlutá 150 g 23,90 kg 0,36

Omáčka:

Mouka hladká 150 g 16,80 kg 0,25
Máslo 82% 100 g 184,80 kg 1,85
Vývar hovězí, vlastní výroba (z vaření masa) 1000 ml l
Mléko 1,5% 500 ml 13,70 l 0,69
Sůl kamenná 30 g 19,90 kg 0,06
Smetana 12% 200 ml 49,90 l 1,00
Ocet kvasný 50 ml 10,20 l 0,05
Cukr krupice 70 g 23,10 kg 0,16
Kopr sterilovaný s nálevem 240 g 53,75 kg 1,29
Máslo 82% ( zjemnění) 50 g 184,80 kg 0,92

Příloha:

Knedlík 1600 g 63,00 kg 10,08
Celková cena za porci bez DPH 47,53

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation