Holandský řízek s pažitkovými brambory
Seznam surovinPříprava masa (cca 40 minut): Malou část mleté plece smíchame s mlékem a solí na celou směs. Vypracujeme tím ochucený prát do kterého už jen lehce promícháme zbylou mletou plec, bok a strouhaný sýr. Směs rozdělíme na porce o váze 150g a ty obalíme v trojobalu. (mouka, rozlešlehané vejce, strouhanka) Obalené řízky smažíme pozvolna do úplného usmažení v rozehřátem oleji na 170°C. (popřípadě dopékáme v konvektomatu na 150°C cca 10 minut).
Příprava brambor (cca 25 minut): Oloupane brambory nakrájíme na měsíčky a ty uvaříme ve vodě na skus. Ochutíme je nasekanou pažitkou smíchanou s rozpuštěným máslem a solí.
Servírování: Na levou stranu teplého talíře servírujeme porci ochucených brambor, na levou stranu přeložíme čerstvě usmažený holandský řízek.
Alergeny: 1,3,7
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Maso: | |||||
Mletá vepřová plec | 600 | g | 138,17 | kg | 8,29 |
Mletý vepřový bok | 600 | g | kg | ||
Gouda | 400 | g | 509,06 | kg | 20,36 |
Mléko 1,5% | 50 | ml | 16,30 | l | 0,08 |
Sůl kamenná | 5 | g | 19,90 | kg | 0,01 |
Obalení: | |||||
Strouhanka | 450 | g | 37,80 | kg | 1,70 |
Vejce | 5 | ks | 9,51 | ks | 4,76 |
Sůl kamenná | 2 | g | 6,10 | kg | 0,00 |
Mouka hladká | 450 | g | 11,50 | kg | 0,52 |
Olej na smažení | 500 | ml | 39,97 | l | 2,00 |
Pažitkové brambory: | |||||
Brambor (varný typ B) | 2700 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Máslo 82% | 150 | g | 234,00 | kg | 3,51 |
Pažitka čerstvá | 40 | g | 699,00 | kg | 2,80 |
Sůl kamenná | 6 | g | 19,90 | kg | 0,01 |
Celková cena za porci bez DPH | 44,04 |