Holandský řízek s pažitkovými brambory

Seznam surovin

Příprava masa (cca 40 minut): Malou část mleté plece smíchame s mlékem a solí na celou směs. Vypracujeme tím ochucený prát do kterého už jen lehce promícháme zbylou mletou plec, bok a strouhaný sýr. Směs rozdělíme na porce o váze 150g a ty obalíme v trojobalu. (mouka, rozlešlehané vejce, strouhanka) Obalené řízky smažíme pozvolna do úplného usmažení v rozehřátem oleji na 170°C. (popřípadě dopékáme v konvektomatu na 150°C cca 10 minut).

Příprava brambor (cca 25 minut):  Oloupane brambory nakrájíme na měsíčky a ty uvaříme ve vodě na skus. Ochutíme je nasekanou pažitkou smíchanou s rozpuštěným máslem a solí.

Servírování: Na levou stranu teplého talíře servírujeme porci ochucených brambor, na levou stranu přeložíme čerstvě usmažený holandský řízek.

Alergeny: 1,3,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Mletá vepřová plec 600 g 138,17 kg 8,29
Mletý vepřový bok 600 g kg
Gouda 400 g 509,06 kg 20,36
Mléko 1,5% 50 ml 16,30 l 0,08
Sůl kamenná 5 g 19,90 kg 0,01

Obalení:

Strouhanka 450 g 37,80 kg 1,70
Vejce 5 ks 9,51 ks 4,76
Sůl kamenná 2 g 6,10 kg 0,00
Mouka hladká 450 g 11,50 kg 0,52
Olej na smažení 500 ml 39,97 l 2,00

Pažitkové brambory:

Brambor (varný typ B) 2700 g 0,00 kg 0,00
Máslo 82% 150 g 234,00 kg 3,51
Pažitka čerstvá 40 g 699,00 kg 2,80
Sůl kamenná 6 g 19,90 kg 0,01
Celková cena za porci bez DPH 44,04

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation