Francouzské brambory s uzeným masem a kyselou okurkou

Seznam surovin

Příprava masa (cca 120 minut): Uzenou plec vložíme vo horké vody společně s oloupanou, nahrubo překrájenou cibulí a koření. Vaříme doměkka. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dosklovata, přidáme nakrájené maso a opět zarestujeme.

Příprava brambor a doplňků (cca 30 minut): Brambory uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme ( nejlépe teplé - poté slupka zaschne.). Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

Zkompletování pokrmu (cca 10 minut): Pekáč vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Brambory nakrájíme na silnější plátky ( kolečka). Na dno pekáče těsně vedle sebe vyskládáme plátky brambor, ochutíme solí a pepřem. Druhá vrstva tvoří orestované maso. Následuje vrstva na plátky nakrájených vajec opět ochucených solí. Poté nasypeme hrášek po celé ploše pekáče. Poté opět vyskládáme vrstvu brambor a ochutíme solí a pepřem. Následně pekáč vložíme do předehřáté trouby na 170°C a prohřejeme. Prohřáté brambory zalijeme zálivkou připravenou z vajec, mléka, smetany a soli. Zapékáme dle výšky surovin cca 45 minut.

Alergeny: 1, 3, 7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Uzená plec 500 g 125,00 kg 6,25
Cibule žlutá 100 g 65,80 kg 0,66
Nové koření 1 g 633,33 kg 0,06
Olej rostlinný 80 ml 633,33 l 5,07

Brambory a doplňky:

Brambory varný typ B 3000 g 0,00 kg 0,00
Vejce (do brambor) 6 ks 9,80 ks 5,88
Cibule žlutá 200 g 65,80 kg 1,32
Tuk omega na vymazání pekáče 100 g 79,60 kg 0,80
Strouhanka na vysypání pekáče 180 g 37,80 kg 0,68
Sůl kamenná 3 g 19,90 kg 0,01
Pepř černý, mletý 1 g 420,00 kg 0,04
Hrášek mražený 200 g 57,56 kg 1,15

Zálivka:

Smetana 15% 150 ml 106,40 l 1,60
Mléko 1,5% 150 ml 15,45 l 0,23
Vejce 200 ks 4,97 ks 99,32
Sůl kamenná 3 g 19,90 kg 0,01
Celková cena za porci bez DPH 123,06

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation