Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Seznam surovin

Příprava kvásku (cca 8 minut): Z mouky, droždí, vlažného mléka a špetky cukru si vymícháme kvásek. Ten ponecháme na teplém místě vykynout (cca 5 minut).

Příprava těsta (cca 60 minut): Na dno kotlíku dáme špetku soli, pak přidáme prosátou mouku, cukr, vejce, rozpuštěné sádlo, část mléka a vykynutý kvásek. Pozvolna, na rychlost 1, v universálním stroji hákem vymícháme těsto, do kterého pozvola přiléváme zbylé mléko. Těsto zpracováváme asi 15 minut. Správně vypracované těsto je polotuhé, měkké konzistence, na povrchu hladké a lesklé. Toto těsto lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou  necháme vykynout - asi 20 minut). Vykynuté těsto nakrájíme na pravidelné dílky o hmotnosti 10g. Pekáč na pečení dobře potřeme rozpuštěným máslem včetně bočních stěn. Jednotlivé dílky odděleně promašťujeme a skládáme do pekáče těsně vedle sebe. Poté buchtičky necháme opět vykynout, na povrchu je potřeme máslem a upečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 20 minut. Vyjmutím středové buchtičky zkontrolujeme propečenost buchtiček. Po upečení buchtičky překlopíme na plech a oddělíme je od sebe. 

Příprava krému (cca 30 minut): Vanilkový pudink si rozmícháme v části studeného mléka. Stejně tak rozmícháme i žloutky. Zbylou část mléka přivedeme k varu společně s cukrem a zrnky čerstvé vanilky. Do vroucího mléka vlijeme za stálého míchání rozmíchaný pudinkový prášek a směs vaříme asi 2 minuty. Z krému není cítit syrový škrob a je hustě tekoucí. Krém odstavíme z příkonu tepla. Hotový krém uchováváme ve vodní lázni k servírování.

Servírování: Na teplý talíř na levou stranu naaranžujeme teplé buchtičky a pocukrujeme. K pravé straně nalijeme teplý vanilkový krém. Pokrm doplníme snítkou čerstvé máty.

Alergeny: 1,3,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Těsto:

Cukr krystal 150 g 23,90 kg 0,36
Mléko 1,5 % 650 ml 13,70 l 0,89
Mouka hladká 1170 g 13,58 kg 1,59
Vejce 3 ks 7,90 ks 2,37
Citron na kůru 60 g 45,80 kg 0,27
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Máslo 82% 350 g 205,20 kg 7,18
Máslo na omašění buchtiček 250 g 205,20 kg 5,13

Kvásek:

Droždí čerstvé 45 g 63,50 kg 0,29
Mléko 1,5% 100 ml 13,70 l 0,14
Mouka hladká 30 g 13,58 kg 0,04
Cukr krupice 5 g 23,20 kg 0,01

Vanilkový krém:

Mléko 1,5% 2000 ml 13,70 l 2,74
Cukr krupice 300 g 23,20 kg 0,70
Vanilínový cukr 30 g 180,00 kg 0,54
Pudink vanilkový 120 g 94,90 kg 1,14

Doplněk:

Máta čerstvá 5 g 499,00 kg 0,25
Cukr moučkový 40 g 26,20 kg 0,10
Celková cena za porci bez DPH 23,78

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation