Bramborové šišky s mákem

Seznam surovin

Příprava těsta (cca 45 minut): Den předem si uvaříme neoloupané brambory. Po uvaření, ještě teplé brambory oloupeme. Brambory tak lépe odpaří vodu a těsto se nám lépe zpracovává. Druhý den brambory nastrouháme na jemném struhadle. Bramborové těsto je vhodné zpracovávat ve větší nádobě. Nastrouhané brambory lehce prsty promneme s krupičkou, směs tak promísíme. Pak přidáme vejce a sůl, opět lehce promícháme v těsto. Nemačkáme jej, neboť by nám začalo řídnout. Zpracované těsto je stále částečně sypké. Po částech těsto zpracováváme a tvarujeme z něj šišky. Šišky vkládáme do vroucí, osolené vody. Vaříme je pozvolna dle velikosti cca 4 minuty. Vařené šišky vyplavou na povrch. Pomocí podběráku je vyjmeme a vložíme do nádoby s rozpuštěným máslem. Můžeme také vařit v konvektomatu vyskládané na pomaštěné děrované gastronádobě na program pára 100°C, cca 12 minut.

Příprava máku: Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.

Servírování: Šišky servírujeme na nahřátém talíři, hustě sypané směsí máku a cukru, přelité rozpuštěným máslem.

Alergeny: 1, 3, 7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Šišky:

Brambory varný typ B 2000 g 0,00 kg 0,00
Krupička jemná 600 g 38,25 kg 2,30
Vejce 120 ks 5,31 ks 63,66
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04

Posyp:

Mák modrý mletý 80 g 199,50 kg 1,60
Cukr moučkový 120 g 17,40 kg 0,21
Máslo 82% 300 g 260,80 kg 7,82
Celková cena za porci bez DPH 75,62

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation