Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Seznam surovinPříprava masa (cca 120 minut): Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí a kořením. Vaříme doměkka. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm.
Příprava zelí (cca 15 minut): Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme a případně překrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu lehce orestujeme na sádle cibuli dosklovata, přidáme na kostičky krájeného vařeného uzeného masa, vložíme zelí, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme spolu s cukrem, solí, kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme "na skus". Hotové zelí udržujeme na teple a následně promícháme s haluškami a servírujeme.
Příprava bramborové halušky polotovar (cca 15 minut): Chlazené halušky dáme do děrovaných gastronádob a regenerujeme je v konvektomatu na Páře 80°C asi 10 minut, pak je osolíme a lehce promastíme částí sádla a promícháme se zelím a uzeným masem.
Servírování: Na nahřátý talíř servírujeme prohřátou směs halušek, zelí a uzeného masa.
Alergeny: 1,3,7
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
| Halušky polotovar chlazený | 1800 | g | 62,00 | kg | 11,16 |
| Sádlo vepřové, škvařené | 150 | g | 75,60 | kg | 1,13 |
Maso: | |||||
| Uzená krkovice | 1500 | g | 146,00 | kg | 21,90 |
| Cibule žlutá | 200 | g | 65,80 | kg | 1,32 |
| Nové koření | 1 | g | 566,67 | kg | 0,06 |
| Bobkový list | 1 | g | 1 440,00 | kg | 0,07 |
Kysané zelí: | |||||
| Zelí kysané | 1000 | g | 53,11 | kg | 5,31 |
| Cibule žlutá | 120 | g | 65,80 | kg | 0,79 |
| Kmín celý | 1 | g | 217,28 | kg | 0,01 |
| Sádlo vepřové, škvařené | 100 | g | 75,60 | kg | 0,76 |
| Hořčičné semínko | 1 | g | 336,00 | kg | 0,03 |
| Cukr krupice | 50 | g | 15,40 | kg | 0,08 |
| Sůl kamenná | 8 | g | 21,90 | kg | 0,02 |
| Celková cena za porci bez DPH | 42,63 |