Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Seznam surovinPříprava masa (cca 120 minut): Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí a kořením. Vaříme doměkka. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm.
Příprava zelí (cca 15 minut): Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme a případně překrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu lehce orestujeme na sádle cibuli dosklovata, přidáme na kostičky krájeného vařeného uzeného masa, vložíme zelí, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme spolu s cukrem, solí, kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme "na skus". Hotové zelí udržujeme na teple a následně promícháme s haluškami a servírujeme.
Příprava bramborové halušky polotovar (cca 15 minut): Chlazené halušky dáme do děrovaných gastronádob a regenerujeme je v konvektomatu na Páře 80°C asi 10 minut, pak je osolíme a lehce promastíme částí sádla a promícháme se zelím a uzeným masem.
Servírování: Na nahřátý talíř servírujeme prohřátou směs halušek, zelí a uzeného masa.
Alergeny: 1,3,7
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Halušky polotovar chlazený | 1800 | g | 65,80 | kg | 11,84 |
Sádlo vepřové, škvařené | 150 | g | 83,60 | kg | 1,25 |
Maso: | |||||
Uzená krkovice | 1500 | g | 174,00 | kg | 26,10 |
Cibule žlutá | 200 | g | 17,50 | kg | 0,35 |
Nové koření | 1 | g | 633,33 | kg | 0,06 |
Bobkový list | 1 | g | 960,00 | kg | 0,05 |
Kysané zelí: | |||||
Zelí kysané | 1000 | g | 51,80 | kg | 5,18 |
Cibule žlutá | 120 | g | 17,50 | kg | 0,21 |
Kmín celý | 1 | g | 288,00 | kg | 0,01 |
Sádlo vepřové, škvařené | 100 | g | 83,60 | kg | 0,84 |
Hořčičné semínko | 1 | g | 316,00 | kg | 0,03 |
Cukr krupice | 50 | g | 19,99 | kg | 0,10 |
Sůl kamenná | 8 | g | 19,90 | kg | 0,02 |
Celková cena za porci bez DPH | 46,05 |