Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Seznam surovin

Příprava masa (cca 120 minut): Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí a kořením. Vaříme doměkka. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm. 

Příprava zelí (cca 15 minut): Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme a případně překrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu lehce orestujeme na sádle cibuli dosklovata, přidáme na kostičky krájeného vařeného uzeného masa, vložíme zelí, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme spolu s cukrem, solí, kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme "na skus". Hotové zelí udržujeme na teple a následně promícháme s haluškami a servírujeme.

Příprava bramborové halušky polotovar (cca 15 minut): Chlazené halušky dáme do děrovaných gastronádob a regenerujeme je v konvektomatu na Páře 80°C asi  10 minut, pak je osolíme a lehce promastíme částí sádla a promícháme se zelím a uzeným masem.  

Servírování: Na nahřátý talíř servírujeme prohřátou směs halušek, zelí a uzeného masa. 

Alergeny: 1,3,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Halušky polotovar chlazený 1800 g 65,80 kg 11,84
Sádlo vepřové, škvařené 150 g 83,60 kg 1,25

Maso:

Uzená krkovice 1500 g 174,00 kg 26,10
Cibule žlutá 200 g 17,50 kg 0,35
Nové koření 1 g 633,33 kg 0,06
Bobkový list 1 g 960,00 kg 0,05

Kysané zelí:

Zelí kysané 1000 g 51,80 kg 5,18
Cibule žlutá 120 g 17,50 kg 0,21
Kmín celý 1 g 288,00 kg 0,01
Sádlo vepřové, škvařené 100 g 83,60 kg 0,84
Hořčičné semínko 1 g 316,00 kg 0,03
Cukr krupice 50 g 19,99 kg 0,10
Sůl kamenná 8 g 19,90 kg 0,02
Celková cena za porci bez DPH 46,05

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation