Polévka frankfurtská s párkem a bramborami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme na tuku dosklovata. Poté přidáme mouku a pozvolna dále restujeme. Jakmile je mouka orestovaná dorůžova, přisypeme papriku a opět na mírném příkonu tepla zpěníme. Poté zalijeme vývarem, promícháme, ochutíme solí, kmínem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.Nakonec dochutíme mletým pepřem.

Příprava párků (cca 10 minut): Párky nakrájíme na kolečka cca 3mm silné, rozložíme na gastronádobu, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme na 180°C cca 8 minut dozlatova. Poté vložíme do polévky a krátce zavaříme.

Alergeny: 1,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Olej rostlinný 100 ml 31,80 l 0,32
Cibule žlutá 150 g 71,80 kg 1,08
Mouka hladká 150 g 19,90 kg 0,30
Paprika mletá 20 g 236,00 kg 0,47
Pepř černý, mletý 1 g 695,00 kg 0,07
Vývar hovězí 2700 ml l
Brambory loupané, varný typ B 500 g 27,90 kg 1,40
Česnek čerstvý 45 g 262,63 kg 1,18
Kmín drcený 0 g 264,00 kg 0,01
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Párky jemné 300 g 67,60 kg 2,03
Petržel listová 20 g 137,25 kg 0,27

Vývar hovězí:

Hovězí kosti 2160 g 54,90 kg 11,86
Mrkev 270 g 33,90 kg 0,92
Celer bulva 270 g 29,90 kg 0,81
Petržel kořenová 270 g 151,60 kg 4,09
Pórek 189 g kg
Cibule 324 g 71,80 kg 2,33
Pepř černý celý 1 g 875,00 kg 0,05
Nové koření celé 0 g 526,67 kg 0,01
Bobkový list 0 g 879,60 kg 0,02
Sůl kamenná 19 g 19,90 kg 0,04
Ztužený tuk 41 g 129,50 kg 0,52
Voda (na přípravu vývaru) 3240 ml l
Celková cena za porci bez DPH 27,80

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation