Polévka čočková s klobásou

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 30 minut): Čočku přebereme a propereme v několikrát měněné vodě. Poté dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny namočit. Pozvolna ji uvaříme ve stejné vodě doměkka. Po uvaření čočku scedíme a odvar z vaření uchováme. Na sádle orestujme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, poté ji zasypeme moukou a několik minut ji na mírném teple opražíme. Připravíme tak světlou zásmažku, ve které orestujeme posléze i papriku. Opatrně ji na mírném teple restujeme, aby se paprika nespálila a celou zásmažku zalijeme následně vodou z vařené čočky. Důkladně polévku rozšleháme metlou a necháme provářet 20min. Ke konci varu vložíme do polévky uvařenou čočku a orestované plátky klobásy (několik kousků klobásy si ponecháme pro servis polévky). Dochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou. 

Servírování: Polévku servírujeme v nahřátém talíři. Navrch ji doplníme opečenou klobásou.

Alergeny: 1

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Čočka 300 g 46,40 kg 1,39
Sádlo škvařené 100 g 84,40 kg 0,84
Cibule žlutá 150 g 65,80 kg 0,99
Mouka hladká 150 g 20,90 kg 0,31
Paprika mletá 10 g 236,00 kg 0,24
Pepř černý, mletý 0 g 420,00 kg 0,00
Česnek čerstvý 20 g 278,42 kg 0,56
Majoránka čerstvá 10 g 183,60 kg 0,18
Sůl kamenná 30 g 19,90 kg 0,06
Klobása 300 g 174,75 kg 5,24
Voda na vaření 2400 ml l
Celková cena za porci bez DPH 9,82

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation