Kuřecí vývar se zeleninou a tarhoňou

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 3,5 hodiny): Část očištěné, omyté zeleniny nakrájíme na hrubší kusy a orestujeme na 100% tuku lehce do barvy. Orestovanou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme očištěné, omyté kuře, osolíme a zprudka zavaříme. Pěnu, která se vytváří na povrchu pomocí naběračky sebereme / jsou to vysrážené bílkoviny, které by nám vývar zakalily /. Zmírníme příkon tepla a dále vývar jen  " vaříme táhnutím ", to znamená, že se na hladině občas objeví bublina. Přidáme celé koření ( uzavřené v plátýnku či sítku) a vaříme asi 3 hodiny. Pak vývar pamalu přecedíme, nejlépe naběračkou přes plátýnko, aby se nám nezakalil. Maso z kuřete obereme a překrájíme na menší kostky. Zbylou část zeleniny nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na másle doměkka a přidáme společně s nakrájeným masem do vývaru.

Příprava tarhoni (cca 30 minut): Vodu osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme tarhoňu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do měkka. Scedíme propláchneme studenou vodou a promastíme olejem aby se nám tarhoňa neslepila.

Příprava doplňku (cca 5 minut): Omyté a otrhané lístky petržele nakrájíme na jemné nudličky, které vkládáme do polévky při servírování.

Alergeny: 1,3,7,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Vývar:

Kuře celé 600 g 82,90 kg 4,97
Voda 2800 ml l
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Nové koření 1 g 633,33 kg 0,03
Pepř černý, celý 1 g 1 748,33 kg 0,09
Mrkev 100 g 14,90 kg 0,15
Cibule žlutá 50 g 65,80 kg 0,33
Celer bulva 100 g 0,00 kg 0,00
Tuk 100% Omega 100 g 129,50 kg 1,30
Máslo 82% 50 g 279,60 kg 1,40

Tarhoňa

Tarhoňa 200 g 25,40 kg 0,51
Voda na uvaření tarhoni 5000 ml l
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Rostliný olej 50 ml 34,98 l 0,17

Doplněk:

Petržel listová 30 g 149,90 kg 0,45
Celková cena za porci bez DPH 9,48

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation