Kulajda s hříbky

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 30 minut): Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, drceným kmínem a prováříme 20 minut. Oloupané, očištěné brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Vaříme je doměkka. Ke konci varu přidáme mléko, sterilovaný kopr a na másle orestované nakrájené hříbky. Ochutíme svařeným octem s cukrem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce povaříme.

Pošírované vejce (cca 5minut): Do kastrůlku dáme vodu (výška vody cca 15 cm), ochutíme octem, solí a přivedeme těsně pod bod varu. Vejce vyklepneme do naběračky a pozvolna lijeme do ochucené vody. Vaříme táhnutím tak, aby bílek byl pevný a žloutek měkký (cca 3-4 minuty). Poté vejce vyjmeme děrovaným podběráčkem a servírujeme.

Alergeny: 1,3,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Jíška:

Máslo 82% 80 g 184,80 kg 1,48
Mouka hladká 100 g 13,58 kg 0,14

Polévka:

Hovězí vývar 2000 ml l
Brambory varný typ B 500 g 27,90 kg 1,40
Kmín mletý 0 g 321,11 kg 0,00
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Mléko 1,5% 300 ml 15,50 l 0,47
Kopr sterilovaný 100 g 53,75 kg 0,54
Hříbky čerstvé 300 g 245,50 kg 7,37
Máslo 82% 75 g 184,80 kg 1,39
Smetana 30 % 200 ml 119,60 l 2,39

Svařený ocet:

Ocet kvasný 50 ml 10,90 l 0,05
Cukr krystal 50 g 23,50 kg 0,12

Pošírované vejce:

Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Ocet kvasný 30 ml 10,90 l 0,03
Vejce 10 ks 3,59 ks 3,59
Voda 1000 ml l
Kopr čerstvý 10 g 499,00 kg 0,50

Hovězí vývar:

Hovězí kosti 1600 g 54,90 kg 8,78
Mrkev 200 g 33,90 kg 0,68
Celer bulva 200 g 29,90 kg 0,60
Petržel kořenová 200 g 151,60 kg 3,03
Pórek 140 g kg
Cibule 240 g 71,80 kg 1,72
Pepř černý celý 0 g 875,00 kg 0,04
Nové koření celé 0 g 526,67 kg 0,01
Bobkový list 0 g 879,60 kg 0,02
Sůl kamenná 14 g 19,90 kg 0,03
Ztužený tuk 30 g 129,50 kg 0,39
Voda (na přípravu vývaru) 2400 ml l
Celková cena za porci bez DPH 34,83

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation