Čočková polévka selská
Seznam surovinPříprava polévky (cca 120 minut): Nejdříve si uvaříme uzené koleno společně s kořením a cibulí. Jakmile je koleno měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Ty později přídáme do hotové polévky. Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory doměkka. Pak přidáme uvařenou čočku, nakrájené koleno a polévku dochutíme nastrouhaným česnekem.
Alergeny: 9
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Uzené koleno chlazené | 750 | g | 94,00 | kg | 7,05 |
Cibule žlutá | 100 | g | 71,80 | kg | 0,72 |
Bobkový list | 1 | g | 960,00 | kg | 0,05 |
Pepř černý, celý | 1 | g | 1 748,33 | kg | 0,09 |
Nové koření celé | 1 | g | 526,67 | kg | 0,03 |
Sůl kamenná | 10 | g | 19,90 | kg | 0,02 |
Čočka velká | 150 | g | 61,00 | kg | 0,92 |
Mrkev praná | 150 | g | 35,90 | kg | 0,54 |
Celer bulva | 150 | g | 29,90 | kg | 0,45 |
Petržel kořen | 100 | g | 151,60 | kg | 1,52 |
Brambory varný typ B | 300 | g | 27,90 | kg | 0,84 |
Česnek čerstvý | 20 | g | 173,16 | kg | 0,35 |
Řeřicha čerstvá | 10 | g | kg | ||
Voda na vaření kolena | 2000 | ml | l | ||
Celková cena za porci bez DPH | 12,55 |