Bramborová polévka s houbami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle "dosklovata". Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy. Takto orestovanou jíšku zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut. Během varu do polévky přidáme oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.

Alergeny: 1, 7, 9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Hovězí vývar 2000 ml l
Cibule žlutá 100 g 17,50 kg 0,18
Máslo 82% 80 g 257,20 kg 2,06
Mouka hladká 100 g 20,50 kg 0,21
Brambory varný typ B 700 g 0,00 kg 0,00
Mrkev 70 g 14,90 kg 0,10
Celer bulvový 70 g 0,00 kg 0,00
Petržel kořen 70 g 119,60 kg 0,84
Kapusta čerstvá 50 g 44,90 kg 0,22
Houby sušené 10 g 1 599,00 kg 1,60
Česnek český 30 g 288,95 kg 0,87
Kmín mletý 1 g 272,00 kg 0,01
Pepř černý mletý 1 g 769,00 kg 0,04
Majoránka čerstvá 10 g 183,60 kg 0,18
Petržel listová 10 g 149,90 kg 0,15
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03

Hovězí vývar:

Hovězí kosti 1600 g 54,90 kg 8,78
Mrkev 200 g 14,90 kg 0,30
Celer bulva 200 g 0,00 kg 0,00
Petržel kořenová 200 g 119,60 kg 2,39
Pórek 140 g kg
Cibule 240 g 17,50 kg 0,42
Pepř černý celý 0 g 875,00 kg 0,04
Nové koření celé 0 g 633,33 kg 0,01
Bobkový list 0 g 596,00 kg 0,01
Sůl kamenná 14 g 19,90 kg 0,03
Ztužený tuk 30 g 138,50 kg 0,42
Voda (na přípravu vývaru) 2400 ml l
Celková cena za porci bez DPH 18,88

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation