Bramborová polévka s houbami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle "dosklovata". Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy. Takto orestovanou jíšku zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut. Během varu do polévky přidáme oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.

Alergeny: 1, 7, 9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Hovězí vývar 2000 ml l
Cibule žlutá 100 g 65,80 kg 0,66
Máslo 82% 80 g 287,60 kg 2,30
Mouka hladká 100 g 22,30 kg 0,22
Brambory varný typ B 700 g 0,00 kg 0,00
Mrkev 70 g 44,90 kg 0,31
Celer bulvový 70 g 33,90 kg 0,24
Petržel kořen 70 g 119,60 kg 0,84
Kapusta čerstvá 50 g 69,90 kg 0,35
Houby sušené 10 g 1 599,00 kg 1,60
Česnek český 30 g 315,26 kg 0,95
Kmín mletý 1 g 272,00 kg 0,01
Pepř černý mletý 1 g 769,00 kg 0,04
Majoránka čerstvá 10 g 183,60 kg 0,18
Petržel listová 10 g 174,75 kg 0,17
Sůl kamenná 15 g 14,90 kg 0,02

Hovězí vývar:

Hovězí kosti 1600 g 58,90 kg 9,42
Mrkev 200 g 44,90 kg 0,90
Celer bulva 200 g 33,90 kg 0,68
Petržel kořenová 200 g 119,60 kg 2,39
Pórek 140 g kg
Cibule 240 g 65,80 kg 1,58
Pepř černý celý 0 g 995,00 kg 0,04
Nové koření celé 0 g 633,33 kg 0,01
Bobkový list 0 g 536,00 kg 0,01
Sůl kamenná 14 g 14,90 kg 0,02
Ztužený tuk 30 g 90,90 kg 0,27
Voda (na přípravu vývaru) 2400 ml l
Celková cena za porci bez DPH 23,23

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation