- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- DEKO STERIL 100g 10x10ks
- SLOŽENÍ
- Cukr, želírující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová
- HMOTNOST/OBJEM
- Hmotnost obsahu: 40g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte v suchu při teplotách od 2 oC do 25 oC.
- PŮVOD
- Česko
- VÝROBCE
- Alibona,a.s., Svatoplukova 1416/15, 784 01 Litovel
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Suroviny: 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy 1000-1200 g cukru 1 balení Pektogel 1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme. 2. Odvážíme 1000g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody. 3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi cukru a dáme stranou. 4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání udržíme var po dobu 5 minut. Případně vznikající pěnu postupně odebíráme. 5. Přidáme připravenou směs pektogelu s cukrem a opět za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme. 6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme dokud sklenice nezchladnou. Pro zjištění hustoty džemu můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové.
Popis a další doplňující informace:
- Země původu
- Česko
- Dodatečné informace
- Alibona a.spovažuje kvalitu za rozhodující složku svého dosavadního i budoucího úspěchuPéči o trvale vysokou úroveň kvality všech svých produktů
- Výrobce
- Alibona,a.s.
- Adresa výrobce
- Svatoplukova 1416/15, 784 01 Litovel
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |
Pro držitele zlatých a stříbrných karet | |
Po - Pá | 05:00 - 21:00 |