Vitana Buchty 1x558g

292522
292522
Na prodejně: 12 bal.
Praha - Stodůlky
Změnit prodejnu
k 18.04.2021 05:56
12 balení

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
České buchty 558g
SLOŽENÍ
PŠENIČNÁ mouka, cukr, sušené odtučněné MLÉKO, sušená SYROVÁTKA, sušené pekařské droždí, jedlá sůl, aromatická látka ethylvanilin.
ALERGENY
Obiloviny obsahující lepek,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), MŮŽE OBSAHOVAT: Vejce a výrobky z nich,Sójové boby a výrobky z nich,Celer a výrobky z něj,Hořčice a výrobky z ní
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
Výživové údaje výrobku ve 100 g suché směsi Energie 1502/354 g Tuky 1,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 74 g z toho cukry 6,7 g Bílkoviny 13 g Sůl 0,9 g
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
Výživové údaje výrobku ve 100 g suché směsi Energie 1502/354 g Tuky 1,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 74 g z toho cukry 6,7 g Bílkoviny 13 g Sůl 0,9 g
HMOTNOST/OBJEM
558g
PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
Skladujte v suchu
VÝROBCE
VITANA, a.s., Byšice, Mělnická 133, PSČ 277 32
NÁVOD K POUŽITÍ
Obsah sáčku vysypeme do mísy, smícháme s přibaleným sušeným pekařským droždím, 250 ml teplé vody, 1 vejcem a 150 ml rostlinného oleje. Máme- li rádi sladší těsto, můžeme přidat 1–2 polévkové lžíce cukru. Důkladně vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí a přikryté je necháme na teplém místě vykynout podle potřeby 1 až 1,5 hodiny. Z vykynutého těsta vytvoříme válečky, ze kterých odkrajujeme stejně velké kousky. Z kousků vytvarujeme prsty čtverce, které naplníme náplní (povidlovou, tvarohovou, makovou, jablečnou) a okraje stlačíme k sobě. Z těsta připravíme asi 24 buchet. Hotové buchty klademe do vymazaného pekáče spojem dolů a potíráme olejem, i po stranách, aby se neslepily. Buchty necháme v pekáči ještě chvíli kynout a poté je pečeme 5 minut při teplotě 200 °C a dále 10 až 20 minut při 150 °C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!Upečené buchty pocukrujeme.
Původ
Česká republika