Dr. Oetker Dort Kilimandžáro (limitovaná edice) 1x410g

430009
Platnost akce do 25.05.2021
430009
bez DPH
Cena za kus
35,90 Kč
Cena za balení
35,90 Kč
Cena za jednotku
87,56 Kč
Na prodejně: 17 bal.
Praha - Stodůlky
Změnit prodejnu
k 15.05.2021 09:57
17 balení

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
Kilimandžáro dort 410g
SLOŽENÍ
cukr, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÝ ŠKROB, jedlá želatina, dextróza, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, Polyoxyethylen-sorbitan-monooleat)), kypřicí látka (dihydrogedifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, regulátor kyselosti E500 (kyselina citrónová), přírodní aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulosa), aroma. Může obsahovat stopy (MLÉKO, LUPINOVÁ MOUKA).
ALERGENY
Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
Energie (kcal): 372Energie (kJ): 1580Tuky (g): 1,30z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,90Sacharidy (g): 83z toho cukry (g): 57Bílkoviny (g): 6,30Sůl (g): 1,30
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
Energie (kcal): 372Energie (kJ): 1580Tuky (g): 1,30z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,90Sacharidy (g): 83z toho cukry (g): 57Bílkoviny (g): 6,30Sůl (g): 1,30
HMOTNOST/OBJEM
410g
PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
Skladujte v suchu.
VÝROBCE
Dr.Oetker, Americká 2335, Kladno 272 01
NÁVOD K POUŽITÍ
Balení obsahuje: 275 g směsi na korpus 125 g směsi na náplň 10 g dekoračního cukru K tomu přidáte: Na těsto: 125 g změklého másla 3 vejce (velikost M) Na náplň: 600 ml vychlazené smetany ke šlehání 2 plechovky kompotovaných mandarinek (hmotnost odkapaného ovoce 2 x 175 g) 75 ml mandarinkové šťávy (7 polévkových lžic) 75 ml studené vody (7 polévkových lžic) 1. Příprava těsta Směs na těsto, máslo a vejce dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme. Čas a teplota jsou uvedené v tabulce. Po upečení necháme korpus ještě 10 minut ve formě. Poté oddělíme okraj formy a korpus překlopíme na kuchyňskou mřížku, uvolníme dno formy a korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus položíme na dortový podnos (již nepřevracíme!). Poté korpus podélně rozřízneme tak, aby dolní část korpusu byla 2/3 a horní část 1/3 původní výšky. 2. Příprava náplně Mandarinky necháme dobře okapat přes sítko do misky a šťávu z kompotu přitom zachytíme. Nejprve ušleháme šlehačku do tuha. Do větší mísy dáme směs na náplň, 75 ml mandarinkové šťávy a odměřené množství studené vody. Vše mícháme ruční metličkou 1 minutu a poté ihned ve dvou fázích zlehka lžící přimícháme šlehačku a nakonec mandarinky (10 kusů necháme ke zdobení na pozdější použití). Krém navršíme kopulovitě na spodní část korpusu tak, aby zůstal 1 cm od okraje volný. Horní část korpusu nakrájíme na 16 trojúhelníkových kousků. 3. Zdobení dortu Dortové kousky poskládáme na navršenou náplň špičkou nahoru (necháme volný střed kopule) a lehce přitlačíme. Necháme v ledničce alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Krátce před servírováním špičky pocukrujeme a zbylé mandarinky umístíme do středu dortu.
Původ
Česká republika