Dr.Oetker Směs Věnečky 4x290 g

492219
492219
Na prodejně: 9 bal.
Praha - Stodůlky
Změnit prodejnu
k 25.04.2024 21:00
9 balení

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
Sypká směs na přípravu odpalovaného těsta a krému
SLOŽENÍ
Pšeničná mouka,Kukuřičný škrob,Cukr,Kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný),Aroma,Jedlá sůl,Barviva (beta-karoten, riboflavin)
ALERGENY
Obiloviny obsahující lepek,Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
na 100g hotového výrobku:Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 882 kJ,energetická hodnota : 210 kcal,Bílkoviny : 3,3 g,Sacharidy : 14,9 g, z toho cukry : 9,4 g,Tuky : 12,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 9,7 g,Vláknina : 0,3 g,Sodík : 0,08 g,* věnečky připravené podle návodu s polotučným mlékem (1,5 % tuku),** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
v 1 porci á 55 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 485 kJ,energetická hodnota : 116 kcal,Bílkoviny : 1,8 g,Sacharidy : 8,2 g, z toho cukry : 5,2 g,Tuky : 6,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,3 g,Vláknina : 0,2 g,Sodík : 0,04 g,* věnečky připravené podle návodu s polotučným mlékem (1,5 % tuku),** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal (%**) Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 6%,energetická hodnota ,Bílkoviny : 4%,Sacharidy : 3%, z toho cukry : 6%,Tuky : 10%, z toho nasycené mastné kyseliny: 26%,Vláknina : <1%,Sodík : 2%,* věnečky připravené podle návodu s polotučným mlékem (1,5 % tuku),** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
HMOTNOST/OBJEM
Hrubá hmotnost: 338 g
PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
Skladujte v suchu.
VÝROBCE
Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
NÁVOD K POUŽITÍ
Balení obsahuje: 140 g směsi na přípravu těsta 150 g směsi na přípravu krému K tomu přidáte: na těsto: 125 g změklého rostlinného tuku na pečení 250 ml vody 3 vejce (velikost M) na krém: 650 ml mléka 150 g másla 60 g moučkového cukru Všechny druhy trub před pečení dobře předehřejte! Elektrická trouba: 200 °C 20 - 25 min. Horkovzdušná trouba: 180 °C 20 - 25 min. Plynová trouba: střední stupeň 20 - 25 min. Při pečení prvních 15 minut neotvírejte troubu! Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! 1. Příprava těsta: Rostlinný tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme obsah sáčku se směsí na těsto a mícháme, dokud těsto není hladké. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme 3 celá vejce a šleháme elektrickým ručním šlehačem asi 3 minuty. Poté těsto vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na vymazaném plechu tvoříme věnečky s průměrem asi 6 cm. Pečeme v předehřáté troubě. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Po vychladnutí věnečky podélně rozkrojíme. 2. Příprava krému: Obsah sáčku se směsí na krém rozmícháme v 250 ml mléka. Zbylé mléko dáme vařit. Mléko s práškem vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Po uvaření necháme krém vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny a po částech do něj zašleháme vychladlý krém. 3. Příprava věnečků: Na vychladlé spodky věnečků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku připravený krém a přiklopíme vrchem věnečků. Nakonec věnečky pocukrujeme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Tip: Vanilkové řezy Pokud chceme ušetřit čas, můžeme místo Věnečků připravit Vanilkové řezy. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou pomocí stěrky rozetřeme na vymazaný plech 30x40 cm. Těsto roztíráme na všechny strany podélně i příčně. Pečeme dle tabulky. Po vychladnutí natřeme na spodní plát krém, přiklopíme vrchním plátem a necháme 2 hodiny tuhnout v chladničce.
Původ
Česká republika

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation