Dr. Oetker Pektin rostlinný želírovací přípravek 10x20g

382036
382036
Vyřazeno ze sortimentu
Praha - Stodůlky
Změnit prodejnu
k 25.04.2024 07:00
balení
Vyřazeno ze sortimentu

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
Pektin. Rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád.
SLOŽENÍ
želírující látka standardizovaný pektin E440 (pektin, dextróza).
ALERGENY
Neuvádí se, MŮŽE OBSAHOVAT: Obiloviny obsahující lepek,Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj,Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
není ze zákona požadováno
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
není ze zákona požadováno
HMOTNOST/OBJEM
Hrubá hmotnost: 21g
PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
Skladujte v suchu!
VÝROBCE
Dr.Oetker, s.r.o. Americká 2335, Kladno, PSČ:272 01, Česká republika, www.oetker.cz
NÁVOD K POUŽITÍ
2000g očištěného ovoce, nakrájeného na malé kousky nebo rozemletého, dáme do většího hrnce. Množství cukru zvolíme v závislosti na požadované sladkosti džemu. Pro méně sladký džem použijeme 700g, pro sladší džem 1000g cukru. Obsah balíčku Pektinu smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.2. Přidáme zbytek cukru a opět přivedeme do varu. Pektin přidáváme vždy před cukrem! Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a osatavíme. Vmícháme 1-2 lžičky kyseliny citronové. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených suchých sklenic.3. Sklenice pečlivě uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.4.Pro bezpečné uchování džemů a marmelád doporučujeme po skončení varu přidat 1/2 balíčku Pomůcky ke konzervování Dr.Oewtkernebo džemy a marmelády sterilizovat.Tip: Zkouška tuhnutí: 1-2 lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky kyseliny citronové, povaříme a zkoušku zopakujeme.
Původ
Česká republika

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation