- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Pařížský dort 550 g, sypká směs na přípravu dortu
- SLOŽENÍ
- PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, čokoládové kousky;země původu Německo; 7 %,(cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), aroma), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, vláknina, aroma.
- ALERGENY
- Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- 100 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná : 1134 kJ,energetická hodnota : 272 kcal,Bílkoviny : 4,8 g,Sacharidy : 28,8 g, z toho cukry : 14,0 g,Tuky : 16,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 8,3 g,Vláknina : 2,0 g,Sodík (Na): 0,2 g,* dort připravený podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2000 kcal
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
- V 1 porci a 69 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná : 782 kJ,energetická hodnota : 188 kcal,Bílkoviny : 3,3 g,Sacharidy : 19,9 g, z toho cukry : 9,7 g,Tuky : 11,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,7 g,Vláknina : 1,4 g,Sodík (Na): 0,1 g,* dort připravený podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2000 kcal (%**) Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná ,energetická hodnota : 9%,Bílkoviny : 7%,Sacharidy : 7%, z toho cukry : 11%,Tuky : 16%, z toho nasycené mastné kyseliny: 29%,Vláknina : 6%,Sodík (Na): 4%,* dort připravený podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2000 kcal
- HMOTNOST/OBJEM
- Hrubá hmotnost: 600 g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu!
- VÝROBCE
- Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Balení obsahuje: 450 g směsi na vláčný korpus 100 g na lehký pařížský krém K tomu přidáte: Na korpus: 260 ml vody, 30 ml oleje, (3 polévkové lžíce), 1-2 vejce (velikosti M) Na krém: 400-500 ml smetany ke šlehání Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 150 °C 35-40 min. Horkovzdušná trouba: 130 °C 35-40 min. Plynová trouba: střední stupeň 35-40 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Doporučujeme kulatou dortovou formu O 26 cm. 1. Příprava krému Obsah sáčku se směsí na krém vysypeme do hrnce. Přilijeme smetanu ke šlehání, za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu povaříme. Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladnout. Nejlépe je nechat smetanu vychladit přes noc. 2. Příprava korpusu Obsah sáčku se směsí na korpus vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a 1 nebo 2 cjce. Těsto vymícháme vařečkou nebo metličkou dohladka. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, vložíme do trouby a pečeme. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. 3. Dokončení dortu Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej jednou podélně překrojíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinou pařížské šlehačky potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem korpusu a zbytkem šlehačky potřeme vrch a okraje dortu. TIP: Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou nebo Zdobením Dr. Oetker. Do dortu můžeme také přidat na kolečka nakrájené banány, které poklademe na spodní korpus pod krém.
- Původ
- Česká republika
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |
Pro držitele zlatých a stříbrných karet | |
Po - Pá | 05:00 - 21:00 |