- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Sypká směs na přípravu bábovky
- SLOŽENÍ
- Pšeničná mouka,Cukr,Dextróza,Kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný),Lupinová mouka,Sušené mléko,Jedlá sůl,Aroma,Stabilizátor (karboxymethylcelulosa),Barvivo (riboflavin)
- ALERGENY
- Obiloviny obsahující lepek,Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- 100 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 1093 kJ,energetická hodnota : 259 kcal,Bílkoviny : 4,4 g,Sacharidy : 48,2 g, z toho cukry : 19,6 g,Tuky : 5,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny : 0,7 g,Vláknina : 1,6 g,Sodík : 0,3 g,* bábovka připravená podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
- v 1 porci á 60 g Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 656 kJ,energetická hodnota : 155 kcal,Bílkoviny : 2,6 g,Sacharidy : 28,9 g, z toho cukry : 11,8 g,Tuky : 3,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny : 0,4 g,Vláknina : 1,0 g,Sodík : 0,15 g,* bábovka připravená podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal (%**) Průměrný obsah živin v hotovém výrobku*,Průměrná: 8%,energetická hodnota ,Bílkoviny : 5%,Sacharidy : 11%, z toho cukry : 13%,Tuky : 5%, z toho nasycené mastné kyseliny : 2%,Vláknina : 4%,Sodík : 6%,* bábovka připravená podle návodu,** z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2 000 kcal
- HMOTNOST/OBJEM
- Hrubá hmotnost: 641 g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu.
- VÝROBCE
- Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Balení obsahuje: 600 g směsi na přípravu těsta K tomu přidáte: 350 ml vody 120 ml oleje (12 polévkových lžic) Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 160 °C 60 - 70 min. Horkovzdušná trouba: 140 °C 60 - 70 min. Plynová trouba: střední stupeň 60 - 70 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme odměřenou vodu a olej. Vše důkladně promícháme vařečkou nebo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem dohladka. 2. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (o 23 cm) a dáme péct. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. 3. Pokud chceme mít jistotu, že je bábovka již upečená, píchneme doprostřed těsta špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, bábovka je hotová. Po upečení necháme bábovku vychladnout a opatrně ji vyklopíme. Tip: Linecký koláč Směs na přípravu těsta nasypeme do mísy, přidáme 250 g změklého másla nebo margarínu a 1 vejce. Ručně vypracujeme hladké těsto, ze kterého 2/3 vyválíme na pomoučeném vále a přeneseme na vymazaný plech (30 x 40 cm). Potřeme džemem a ze zbytku těsta vytvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě podle tabulky asi 40 minut.
- Původ
- Česká republika
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |