- ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
- Žitný kvásek, sušený. Dodá Vašemu chlebu dokonalou, lehce nakyslou chuť a vůni.
- SLOŽENÍ
- ŽITNÉ mlýnské produkty, startovací kultury.
- ALERGENY
- Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- Na 100g výrobku:Energie: 952 kJ /230 kcalTuky: 3,1 gz toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 gSacharidy: 14 gz toho cukry: 1,2 gBílkoviny: 16 gSůl: 0 g
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE
- Není ze zákona požadováno
- HMOTNOST/OBJEM
- Hrubá hmotnost: 16g
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu!
- VÝROBCE
- Dr.Oetker, s.r.o., Americká 2335 Kladno, PSČ: 27201, Česká republika, www.oetker.cz
- NÁVOD K POUŽITÍ
- Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500g mouky. Domácí kváskový chléb: V míse smícháme 150g žitné mouky, 350g pšeničné hladké mouky, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček droždí Dr.Oetker a 1 balíček Kvásku Dr.Oetker. Postupně přidáváme 400ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohnětemě. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky, nebo kmínem a podélně nařízneme nožem. chléb necháme ještě 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 220°C. Poté ztlumíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Návod na oživení sušeného kvásku a zajímavé kváskové recepty najmete na www.oetker.cz.
- Původ
- Česká republika
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná prodejna Praha - Stodůlky
Vybraná prodejna
Otevírací hodiny | |
Po - So | 06:00 - 21:00 |
Ne | 07:00 - 21:00 |
Pro držitele zlatých a stříbrných karet | |
Po - Pá | 05:00 - 21:00 |