Zapečené flíčky s uzeným masem
Seznam surovinPříprava masa (cca 90 minut): Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí, kořením a vaříme doměkka. Poté maso vyjmemema necháme vychladnout. Studené maso nakrájíme na kostičky cca 5 mm velké a orestujeme je na sádle společně s nadrobno nakrájenou cibulí dosklovata.
Příprava těstovin (cca 15 minut): Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut na skus. Těstoviny vyjmeme a přeložíme do nádoby s orestovaným masem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme na nudličky nakrájenou petržel a rozložíme do tukem vytřené gastronádoby.
Dohotovení pokrmu (cca 45 minut): Gastronádobu s těstovinami vložíme do konvektomatu předehřátém na 160°C, program pečení. Po cca 20 minutách nalijeme zálivku a přikryjeme poklicí a pečeme. Po uplynutí času opatrně vidličkou těstoviny rozhrneme ve středu gastronádoby. Jsou-li zapečené, zálivka je pevná. Není-li, pokračujeme v zapékání.
Servírování: Zapečené flíčky krájíme v gastronádobě na porce, špachtlí přeložíme na talíř a doplnéme kyselou okurkou.
Alergeny: 1,3,7,10
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Vepřová krkovice uzená b.k. | 1000 | g | 174,00 | kg | 17,40 |
Cibule žlutá | 200 | g | 65,80 | kg | 1,32 |
Muškátový květ mletý | 1 | g | 990,00 | kg | 0,05 |
Pepř černý, mletý | 1 | g | 695,00 | kg | 0,03 |
Petržel kadeřavá | 30 | g | 199,75 | kg | 0,60 |
Těstoviny: | |||||
Fleky velké | 1500 | g | 40,80 | kg | 6,12 |
Zálivka: | |||||
Mléko 1,5% | 1000 | ml | 14,90 | l | 1,49 |
Vejce | 14 | ks | 7,04 | ks | 9,85 |
Sůl kamená | 20 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Okurka sterilovaná b.n. | 500 | g | 54,26 | kg | 2,71 |
Celková cena za porci bez DPH | 39,61 |