Smažený kuřecí řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou

Seznam surovin

Příprava kaše (cca 35 minut): Brambory propláchneme, překrájíme na pravidelné kousky, zalijeme teplou vodou a vaříme doměkka. Poté brambory odcedíme, prolisujeme, vložíme do kotle univerzálního stroje a metlou vymícháme dohladka společně s horkým mlékem a máslem. Při servírování jednotlivé porce přelijeme rozpuštěným máslem.

Příprava řízku (cca 20 minut): Plátky masa o hmotnosti 150g naklepeme přes potravinovou foĺii dotenka (cca 5mm).  Poté maso osolíme z obou stran a obalíme nejdříve v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance z bílého pečiva. Smažíme v předehřátém přepuštěném másle na 170°C těsně před servírováním dozlatova.

Alergeny: 1,3,7,10

 

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Kuřecí prso 1500 g 158,90 kg 23,84
Sůl kamenná 5 g 19,90 kg 0,01

Obalení:

Vejce 3 ks 9,51 ks 2,85
Strouhanka 260 g 37,80 kg 0,98
Mouka hladká 130 g 11,50 kg 0,15
Mléko 1,5 % 100 ml 14,90 l 0,15
Olej rostlinný na smažení 500 ml 33,40 l 1,67

Bramborová kaše:

Brambory, varný typ C 2500 g 0,00 kg 0,00
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Mléko 1,5% 500 ml 14,90 l 0,75
Máslo 85% 100 g 257,20 kg 2,57

Doplněk:

Okurka sterilovaná bez nálevu 500 g 54,26 kg 2,71
Máslo 85% 100 g 257,20 kg 2,57
Celková cena za porci bez DPH 38,29

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation