Smažený kuřecí řízek s bramborovou kaší a kyselou okurkou
Seznam surovinPříprava kaše (cca 35 minut): Brambory propláchneme, překrájíme na pravidelné kousky, zalijeme teplou vodou a vaříme doměkka. Poté brambory odcedíme, prolisujeme, vložíme do kotle univerzálního stroje a metlou vymícháme dohladka společně s horkým mlékem a máslem. Při servírování jednotlivé porce přelijeme rozpuštěným máslem.
Příprava řízku (cca 20 minut): Plátky masa o hmotnosti 150g naklepeme přes potravinovou foĺii dotenka (cca 5mm). Poté maso osolíme z obou stran a obalíme nejdříve v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance z bílého pečiva. Smažíme v předehřátém přepuštěném másle na 170°C těsně před servírováním dozlatova.
Alergeny: 1,3,7,10
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Maso: | |||||
Kuřecí prso | 1500 | g | 174,90 | kg | 26,24 |
Sůl kamenná | 5 | g | 16,90 | kg | 0,01 |
Obalení: | |||||
Vejce | 3 | ks | 9,43 | ks | 2,83 |
Strouhanka | 260 | g | 37,20 | kg | 0,97 |
Mouka hladká | 130 | g | 13,98 | kg | 0,18 |
Mléko 1,5 % | 100 | ml | 15,30 | l | 0,15 |
Olej rostlinný na smažení | 500 | ml | 36,90 | l | 1,85 |
Bramborová kaše: | |||||
Brambory, varný typ C | 2500 | g | 19,90 | kg | 4,98 |
Sůl kamenná | 20 | g | 16,90 | kg | 0,03 |
Mléko 1,5% | 500 | ml | 15,30 | l | 0,77 |
Máslo 85% | 100 | g | 278,00 | kg | 2,78 |
Doplněk: | |||||
Okurka sterilovaná bez nálevu | 500 | g | 54,26 | kg | 2,71 |
Máslo 85% | 100 | g | 278,00 | kg | 2,78 |
Celková cena za porci bez DPH | 46,27 |