Hovězí hamburger s pečenou slaninou, čedarem a americkými bramborami
Seznam surovinPříprava masa (cca 30 minut): Mleté maso, rozvážíme na díly o hmotnosti 150g a vytvarujeme kulaté hamburgery. ( Pro urychlení tvarujeme popmocí kulatých tvořítek a je důležité dobře vytvarovat hrany burgeru. ochutíme solí, Poté je přeložíme na pečící papír v gastronádobě dnem vzhůru. Tak docílíme rovné plochy burgeru).Těsně před servírováním opékáme hamburgery na pánvi nebo na grilu z obou stran dozlatova, na stupeň propečenosti - médium. Burgery přeložíme na gastronádobu či pekáč, položíme na ně plátky sýra a těsně před servírováním zapečeme - sýr se roztaví - a servírujeme. ( Problém s mletím masa vyřešíme tak, žesi zakoupíme již mleté maso dané kvality.)
Příprava doplňků (cca 15 minut): Listové saláty omyjeme, odstředíme vodu, natrháme a připravíme k servírování. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky 1,5mm silné, vložíme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme v konvektomatu na 180°C dokřupava, cca 15 minut. Poté ihned servírujeme. Sýr čedar nakrájíme na tenké plátky 2mm silné.
Příprava brambor (cca 10 minut): Americké brambory pečeme v troubě či konvektomatu na 180°C dokřupava.
Příprava slaniny (cca 12 minut): Slaninu nakrájenou na plátky si narovnáme na gastro nádobu s pečícím papírem a na 175°C cca 15 minut pečeme. Do servírování uchováme v konvektomatu na pečení 80°C.
Servírování: Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, prokrojenými stranami ji položíme na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně opečenou plochu spodního dílu bulky potřeme kečupem a poskládáme listový saláty. Na něj přeložíme opečené maso se zapečeným sýrem, na něj přeložíme plátky opečené slaniny. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme hořčicí. Hamburger přeložíme na talíř a doplníme americkými bramborami popřípadě ještě i kečupem.
Alergeny: 1,7,10
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Maso: | |||||
Hovězí maso mleté 20% tuku | 1500 | g | 199,90 | kg | 29,99 |
Sůl kamenná | 15 | g | 19,90 | kg | 0,03 |
Pepř černý, mletý | 1 | g | 420,00 | kg | 0,02 |
Olej | 100 | ml | 633,33 | l | 6,33 |
Pečivo: | |||||
Houska hamburgerová | 750 | g | 130,00 | kg | 9,75 |
Doplňky: | |||||
Směs trhaných salátů | 200 | g | 130,00 | kg | 2,60 |
Směs bylinek | 50 | g | 798,00 | kg | 3,99 |
Anglická slanina | 250 | g | 268,00 | kg | 6,70 |
Sýr čedar | 200 | g | 278,46 | kg | 5,57 |
Dochucení: | |||||
Kečup jemný | 200 | g | 49,93 | kg | 1,00 |
Hořčice plnotučná | 200 | g | 26,92 | kg | 0,54 |
Americké brambory: | |||||
Americké brambory | 1500 | g | 53,90 | kg | 8,09 |
Celková cena za porci bez DPH | 74,60 |