Čevabčiči s vařenými brambory, hořčicí a cibulí

Seznam surovin

Příprava čevabčiči (cca 20 minut):  Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno. Přidáme sladkou papriku, česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a důkladně promícháme. Promíchanou směs dáme asi na hodinu odležet do lednice. Po hodině ze směsi tvarujeme válečky 3 ks na porci po necelých 60 gramech.  Gril si předehřejeme na 180°C. Jednotlivé čevabčiči můžeme napichovat na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Jednotlivé šišky potřeme olejem a opékáme na grilu ze všech stran cca 5 minut. Maso by mělo být uvnitř šťavnaté.

Příprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu. Při servírování je posypeme překrájenou petrželí a přelijeme máslem.

Příprava dolňku (cca 5 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.

Servírování: Na levou stranu talíře servírujeme brambory posypané petrželí, na pravou přeložíme grilované čevabčiči s doplňky. 

Alergeny: 10

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Čevabčiči:

Mleté maso mix 1500 g 137,38 kg 20,61
Paprika sladká 20 g 300,00 kg 0,60
Česnek 25 g 278,42 kg 0,70
Pepř mletý 1 g 695,00 kg 0,07
Majoránka 1 g 452,67 kg 0,02
Sůl 30 g 19,90 kg 0,06
Olej rostlinný 100 ml 34,98 l 0,35
Cibule žlutá 250 g 65,80 kg 1,65

Brambory:

Brambory varný typ B 2700 g 0,00 kg 0,00
Máslo 82% 150 g 279,60 kg 4,19
Petržel listová 20 g 199,75 kg 0,40
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04

Doplňky:

Hořčice plnotučná 300 g 38,38 kg 1,15
Cibule žlutá 20 g 65,80 kg 0,13
Celková cena za porci bez DPH 29,97

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation