Čevabčiči s vařenými brambory, hořčicí a cibulí
Seznam surovinPříprava čevabčiči (cca 20 minut): Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno. Přidáme sladkou papriku, česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a důkladně promícháme. Promíchanou směs dáme asi na hodinu odležet do lednice. Po hodině ze směsi tvarujeme válečky 3 ks na porci po necelých 60 gramech. Gril si předehřejeme na 180°C. Jednotlivé čevabčiči můžeme napichovat na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Jednotlivé šišky potřeme olejem a opékáme na grilu ze všech stran cca 5 minut. Maso by mělo být uvnitř šťavnaté.
Příprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu. Při servírování je posypeme překrájenou petrželí a přelijeme máslem.
Příprava dolňku (cca 5 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Servírování: Na levou stranu talíře servírujeme brambory posypané petrželí, na pravou přeložíme grilované čevabčiči s doplňky.
Alergeny: 10
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
Čevabčiči: | |||||
| Mleté maso mix | 1500 | g | 159,90 | kg | 23,99 |
| Paprika sladká | 20 | g | 288,00 | kg | 0,58 |
| Česnek | 25 | g | 225,79 | kg | 0,56 |
| Pepř mletý | 1 | g | 825,00 | kg | 0,08 |
| Majoránka | 1 | g | 510,00 | kg | 0,03 |
| Sůl | 30 | g | 21,90 | kg | 0,07 |
| Olej rostlinný | 100 | ml | 36,00 | l | 0,36 |
| Cibule žlutá | 250 | g | 65,80 | kg | 1,65 |
Brambory: | |||||
| Brambory varný typ B | 2700 | g | 18,90 | kg | 5,10 |
| Máslo 82% | 150 | g | 278,00 | kg | 4,17 |
| Petržel listová | 20 | g | 139,75 | kg | 0,28 |
| Sůl kamenná | 20 | g | 21,90 | kg | 0,04 |
Doplňky: | |||||
| Hořčice plnotučná | 300 | g | 37,69 | kg | 1,13 |
| Cibule žlutá | 20 | g | 65,80 | kg | 0,13 |
| Celková cena za porci bez DPH | 38,16 |