Čevabčiči s vařenými brambory, hořčicí a cibulí
Seznam surovinPříprava čevabčiči (cca 20 minut): Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno. Přidáme sladkou papriku, česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a důkladně promícháme. Promíchanou směs dáme asi na hodinu odležet do lednice. Po hodině ze směsi tvarujeme válečky 3 ks na porci po necelých 60 gramech. Gril si předehřejeme na 180°C. Jednotlivé čevabčiči můžeme napichovat na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Jednotlivé šišky potřeme olejem a opékáme na grilu ze všech stran cca 5 minut. Maso by mělo být uvnitř šťavnaté.
Příprava vařených brambor (cca 30 minut): Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu. Při servírování je posypeme překrájenou petrželí a přelijeme máslem.
Příprava dolňku (cca 5 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Servírování: Na levou stranu talíře servírujeme brambory posypané petrželí, na pravou přeložíme grilované čevabčiči s doplňky.
Alergeny: 10
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Čevabčiči: | |||||
Mleté maso mix | 1500 | g | 137,38 | kg | 20,61 |
Paprika sladká | 20 | g | 300,00 | kg | 0,60 |
Česnek | 25 | g | 278,42 | kg | 0,70 |
Pepř mletý | 1 | g | 695,00 | kg | 0,07 |
Majoránka | 1 | g | 452,67 | kg | 0,02 |
Sůl | 30 | g | 19,90 | kg | 0,06 |
Olej rostlinný | 100 | ml | 34,98 | l | 0,35 |
Cibule žlutá | 250 | g | 65,80 | kg | 1,65 |
Brambory: | |||||
Brambory varný typ B | 2700 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Máslo 82% | 150 | g | 279,60 | kg | 4,19 |
Petržel listová | 20 | g | 199,75 | kg | 0,40 |
Sůl kamenná | 20 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Doplňky: | |||||
Hořčice plnotučná | 300 | g | 38,38 | kg | 1,15 |
Cibule žlutá | 20 | g | 65,80 | kg | 0,13 |
Celková cena za porci bez DPH | 29,97 |