Čerstvé tortelloni plněné ricottou a špenátem

Seznam surovin

Příprava omáčky (cca 15 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nastrouháme. Lístky čerstvé bazalky otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na polovině olivového oleje dosklovata. Pak přidáme česnek, zmenšíme příkon sporáku, zarestujeme ho a vše zalijeme drcenými rajčaty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Nakonec přidáme nakrájené lístky čerstvé bazalky. 

Příprava těstovin (cca 5 minut): Plněné tortelloni vložíme do vroucí vody a vaříme pozvolna za občasného zamíchání  než vyplavou na povrch "na skus". Uvařené těstoviny rozložíme na gastro nádoby(plata), pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme vychladnout. Poté je před servírováním zregenerujeme a přendáme do polovysokých gastronádob. Nádoby plníme do poloviny, neboť by se těstoviny vlastní vahou znehodnotily (slepily se a potrhaly). V průběhu výdeje si musíme průběžně smíchávat tortelloni s omáčkou v oddělené gastronádobě.

Servírování: Na teplém talíří servírujeme tortelloni smíchané s omáčkou, které posypeme strouhaným sýrem.

Alergeny: 1,7

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Omáčka:

Cibule žlutá 200 g 65,80 kg 1,32
Česnek čerstvý 15 g 278,42 kg 0,42
Olej olivový 150 ml 299,00 l 4,49
Rajčata krájená 1500 g 39,75 kg 5,96
Pepř černý, mletý 0 g 695,00 kg 0,01
Sůl kamenná 12 g 695,00 kg 0,83
Bazalka čerstvá 30 g 699,00 kg 2,10

Těstoviny:

Tortelloni ricotta spinaci chlazené 1700 g 126,90 kg 21,57

Doplněk:

Grana padano strouhaný 40 g 486,00 kg 1,94
Celková cena za porci bez DPH 38,64

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation