Čerstvé tortelloni plněné ricottou a špenátem
Seznam surovinPříprava omáčky (cca 15 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nastrouháme. Lístky čerstvé bazalky otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na polovině olivového oleje dosklovata. Pak přidáme česnek, zmenšíme příkon sporáku, zarestujeme ho a vše zalijeme drcenými rajčaty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Nakonec přidáme nakrájené lístky čerstvé bazalky.
Příprava těstovin (cca 5 minut): Plněné tortelloni vložíme do vroucí vody a vaříme pozvolna za občasného zamíchání než vyplavou na povrch "na skus". Uvařené těstoviny rozložíme na gastro nádoby(plata), pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme vychladnout. Poté je před servírováním zregenerujeme a přendáme do polovysokých gastronádob. Nádoby plníme do poloviny, neboť by se těstoviny vlastní vahou znehodnotily (slepily se a potrhaly). V průběhu výdeje si musíme průběžně smíchávat tortelloni s omáčkou v oddělené gastronádobě.
Servírování: Na teplém talíří servírujeme tortelloni smíchané s omáčkou, které posypeme strouhaným sýrem.
Alergeny: 1,7
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Omáčka: | |||||
Cibule žlutá | 200 | g | 65,80 | kg | 1,32 |
Česnek čerstvý | 15 | g | 278,42 | kg | 0,42 |
Olej olivový | 150 | ml | 239,00 | l | 3,59 |
Rajčata krájená | 1500 | g | 39,75 | kg | 5,96 |
Pepř černý, mletý | 0 | g | 420,00 | kg | 0,01 |
Sůl kamenná | 12 | g | 420,00 | kg | 0,50 |
Bazalka čerstvá | 30 | g | 699,00 | kg | 2,10 |
Těstoviny: | |||||
Tortelloni ricotta spinaci chlazené | 1700 | g | 126,90 | kg | 21,57 |
Doplněk: | |||||
Grana padano strouhaný | 40 | g | 486,00 | kg | 1,94 |
Celková cena za porci bez DPH | 37,41 |