Zelná polévka s párkem a houbami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 90 minut): Omyté, očištěné vepřové maso a koleno vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme společně s kořením doměkka. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na hrubší kostky, vývar přecedíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dosklovata na sádle, přisypeme hladkou mouku a orestujeme dorůžova. Zmírníme příkon tepla, přidáme mletou papriku a zpěníme. Následně vše zalijeme přecezeným vývarem, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky cca 1x1 cm velké a namočené sušené houby. Vaříme doměkka. Uzené maso také nakrájíme na hrubší kousky, které  vložíme zpět do polévky spolu s překrájeným kysaným zelím. Vše povaříme, aby zelí změklo. Nakonec polévku ochutíme solí a strouhaným česnekem.

Příprava párku(cca 5 minut): Na špalíčky nakrájený párek orestujeme na pánvi dozlatova. Vkládáme při servírování.

Alergeny: 1, 10

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH

Maso:

Uzené maso - koleno 200 g 98,50 kg 1,97
Vepřové maso - plec 200 g 149,90 kg 3,00
Voda 2000 ml l

Polévka:

Cibule žlutá 150 g 65,80 kg 0,99
Vepřové sádlo škvařené 75 g 84,40 kg 0,63
Mouka hladká 100 g 20,90 kg 0,21
Paprika mletá sladká 10 g 236,00 kg 0,24
Sušené houby 20 g 1 599,00 kg 3,20
Brambory varný typ B 750 g 0,00 kg 0,00
Česnek čerstvý 30 g 278,42 kg 0,84
Sůl kamenná 20 g 19,90 kg 0,04
Pepř černý mletý 1 g 695,00 kg 0,03
Bobkový list 0 g 960,00 kg 0,02
Kysané zelí 250 g 51,80 kg 1,30

Doplněk:

Párek spišský 200 g 243,64 kg 4,87
Celková cena za porci bez DPH 17,33

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation