Polévka frankfurtská s párkem a bramborami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme na tuku dosklovata. Poté přidáme mouku a pozvolna dále restujeme. Jakmile je mouka orestovaná dorůžova, přisypeme papriku a opět na mírném příkonu tepla zpěníme. Poté zalijeme vývarem, promícháme, ochutíme solí, kmínem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.Nakonec dochutíme mletým pepřem.

Příprava párků (cca 10 minut): Párky nakrájíme na kolečka cca 3mm silné, rozložíme na gastronádobu, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme na 180°C cca 8 minut dozlatova. Poté vložíme do polévky a krátce zavaříme.

Alergeny: 1,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Olej rostlinný 100 ml 37,80 l 0,38
Cibule žlutá 150 g 65,80 kg 0,99
Mouka hladká 150 g 15,80 kg 0,24
Paprika mletá 20 g 375,47 kg 0,75
Pepř černý, mletý 1 g 825,00 kg 0,08
Vývar hovězí 2700 ml l
Brambory loupané, varný typ B 500 g 18,90 kg 0,95
Česnek čerstvý 45 g 262,63 kg 1,18
Kmín drcený 0 g 416,11 kg 0,01
Sůl kamenná 15 g 21,10 kg 0,03
Párky jemné 300 g 66,00 kg 1,98
Petržel listová 20 g 119,75 kg 0,24

Vývar hovězí:

Hovězí kosti 2160 g 73,00 kg 15,77
Mrkev 270 g 47,90 kg 1,29
Celer bulva 270 g 16,90 kg 0,46
Petržel kořenová 270 g 103,60 kg 2,80
Pórek 189 g kg
Cibule 324 g 65,80 kg 2,13
Pepř černý celý 1 g 795,00 kg 0,04
Nové koření celé 0 g 633,33 kg 0,02
Bobkový list 0 g 476,00 kg 0,01
Sůl kamenná 19 g 21,10 kg 0,04
Ztužený tuk 41 g 147,00 kg 0,60
Voda (na přípravu vývaru) 3240 ml l
Celková cena za porci bez DPH 29,98

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation