Polévka frankfurtská s párkem a bramborami

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme na tuku dosklovata. Poté přidáme mouku a pozvolna dále restujeme. Jakmile je mouka orestovaná dorůžova, přisypeme papriku a opět na mírném příkonu tepla zpěníme. Poté zalijeme vývarem, promícháme, ochutíme solí, kmínem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.Nakonec dochutíme mletým pepřem.

Příprava párků (cca 10 minut): Párky nakrájíme na kolečka cca 3mm silné, rozložíme na gastronádobu, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme na 180°C cca 8 minut dozlatova. Poté vložíme do polévky a krátce zavaříme.

Alergeny: 1,9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Olej rostlinný 100 ml 38,80 l 0,39
Cibule žlutá 150 g 65,80 kg 0,99
Mouka hladká 150 g 20,90 kg 0,31
Paprika mletá 20 g 236,00 kg 0,47
Pepř černý, mletý 1 g 420,00 kg 0,04
Vývar hovězí 2700 ml l
Brambory loupané, varný typ B 500 g 0,00 kg 0,00
Česnek čerstvý 45 g 278,42 kg 1,25
Kmín drcený 0 g 272,00 kg 0,01
Sůl kamenná 15 g 19,90 kg 0,03
Párky jemné 300 g 75,60 kg 2,27
Petržel listová 20 g 149,90 kg 0,30

Vývar hovězí:

Hovězí kosti 2160 g 54,90 kg 11,86
Mrkev 270 g 16,90 kg 0,46
Celer bulva 270 g 0,00 kg 0,00
Petržel kořenová 270 g 119,60 kg 3,23
Pórek 189 g kg
Cibule 324 g 65,80 kg 2,13
Pepř černý celý 1 g 875,00 kg 0,05
Nové koření celé 0 g 633,33 kg 0,02
Bobkový list 0 g 596,00 kg 0,02
Sůl kamenná 19 g 19,90 kg 0,04
Ztužený tuk 41 g 138,50 kg 0,56
Voda (na přípravu vývaru) 3240 ml l
Celková cena za porci bez DPH 24,41

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation