Polévka frankfurtská s párkem a bramborami
Seznam surovinPříprava polévky (cca 45 minut): Oloupanou cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme na tuku dosklovata. Poté přidáme mouku a pozvolna dále restujeme. Jakmile je mouka orestovaná dorůžova, přisypeme papriku a opět na mírném příkonu tepla zpěníme. Poté zalijeme vývarem, promícháme, ochutíme solí, kmínem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.Nakonec dochutíme mletým pepřem.
Příprava párků (cca 10 minut): Párky nakrájíme na kolečka cca 3mm silné, rozložíme na gastronádobu, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme na 180°C cca 8 minut dozlatova. Poté vložíme do polévky a krátce zavaříme.
Alergeny: 1,9
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Olej rostlinný | 100 | ml | 38,80 | l | 0,39 |
Cibule žlutá | 150 | g | 65,80 | kg | 0,99 |
Mouka hladká | 150 | g | 20,90 | kg | 0,31 |
Paprika mletá | 20 | g | 236,00 | kg | 0,47 |
Pepř černý, mletý | 1 | g | 420,00 | kg | 0,04 |
Vývar hovězí | 2700 | ml | l | ||
Brambory loupané, varný typ B | 500 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Česnek čerstvý | 45 | g | 278,42 | kg | 1,25 |
Kmín drcený | 0 | g | 272,00 | kg | 0,01 |
Sůl kamenná | 15 | g | 19,90 | kg | 0,03 |
Párky jemné | 300 | g | 75,60 | kg | 2,27 |
Petržel listová | 20 | g | 149,90 | kg | 0,30 |
Vývar hovězí: | |||||
Hovězí kosti | 2160 | g | 54,90 | kg | 11,86 |
Mrkev | 270 | g | 16,90 | kg | 0,46 |
Celer bulva | 270 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Petržel kořenová | 270 | g | 119,60 | kg | 3,23 |
Pórek | 189 | g | kg | ||
Cibule | 324 | g | 65,80 | kg | 2,13 |
Pepř černý celý | 1 | g | 875,00 | kg | 0,05 |
Nové koření celé | 0 | g | 633,33 | kg | 0,02 |
Bobkový list | 0 | g | 596,00 | kg | 0,02 |
Sůl kamenná | 19 | g | 19,90 | kg | 0,04 |
Ztužený tuk | 41 | g | 138,50 | kg | 0,56 |
Voda (na přípravu vývaru) | 3240 | ml | l | ||
Celková cena za porci bez DPH | 24,41 |