Čočková polévka selská
Seznam surovinPříprava polévky (cca 120 minut): Nejdříve si uvaříme uzené koleno společně s kořením a cibulí. Jakmile je koleno měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Ty později přídáme do hotové polévky. Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory doměkka. Pak přidáme uvařenou čočku, nakrájené koleno a polévku dochutíme nastrouhaným česnekem.
Alergeny: 9
| Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
|---|---|---|---|---|---|
| Uzené koleno chlazené | 750 | g | 99,90 | kg | 7,49 |
| Cibule žlutá | 100 | g | 65,80 | kg | 0,66 |
| Bobkový list | 1 | g | 1 440,00 | kg | 0,07 |
| Pepř černý, celý | 1 | g | 1 931,67 | kg | 0,10 |
| Nové koření celé | 1 | g | 566,67 | kg | 0,03 |
| Sůl kamenná | 10 | g | 21,90 | kg | 0,02 |
| Čočka velká | 150 | g | 45,80 | kg | 0,69 |
| Mrkev praná | 150 | g | 55,90 | kg | 0,84 |
| Celer bulva | 150 | g | 16,90 | kg | 0,25 |
| Petržel kořen | 100 | g | 103,60 | kg | 1,04 |
| Brambory varný typ B | 300 | g | 18,90 | kg | 0,57 |
| Česnek čerstvý | 20 | g | 225,79 | kg | 0,45 |
| Řeřicha čerstvá | 10 | g | kg | ||
| Voda na vaření kolena | 2000 | ml | l | ||
| Celková cena za porci bez DPH | 12,20 |