Čočková polévka selská

Seznam surovin

Příprava polévky (cca 120 minut): Nejdříve si uvaříme uzené koleno společně s kořením a cibulí. Jakmile je koleno měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Ty později přídáme do hotové polévky. Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory doměkka. Pak přidáme uvařenou čočku, nakrájené koleno a polévku dochutíme nastrouhaným česnekem. 

Alergeny: 9

Název artiklu Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) Jedn. Cena za jednotku bez DPH Jedn. Kalkulovaná cena za porci bez DPH
Uzené koleno chlazené 750 g 94,00 kg 7,05
Cibule žlutá 100 g 17,50 kg 0,18
Bobkový list 1 g 960,00 kg 0,05
Pepř černý, celý 1 g 1 748,33 kg 0,09
Nové koření celé 1 g 633,33 kg 0,03
Sůl kamenná 10 g 19,90 kg 0,02
Čočka velká 150 g 61,00 kg 0,92
Mrkev praná 150 g 49,90 kg 0,75
Celer bulva 150 g 0,00 kg 0,00
Petržel kořen 100 g 119,60 kg 1,20
Brambory varný typ B 300 g 0,00 kg 0,00
Česnek čerstvý 20 g 288,95 kg 0,58
Řeřicha čerstvá 10 g kg
Voda na vaření kolena 2000 ml l
Celková cena za porci bez DPH 10,85

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation