Čočková polévka selská
Seznam surovinPříprava polévky (cca 120 minut): Nejdříve si uvaříme uzené koleno společně s kořením a cibulí. Jakmile je koleno měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Ty později přídáme do hotové polévky. Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory doměkka. Pak přidáme uvařenou čočku, nakrájené koleno a polévku dochutíme nastrouhaným česnekem.
Alergeny: 9
Název artiklu | Množství (hrubá hmotnost, hrubý objem) | Jedn. | Cena za jednotku bez DPH | Jedn. | Kalkulovaná cena za porci bez DPH |
---|---|---|---|---|---|
Uzené koleno chlazené | 750 | g | 94,00 | kg | 7,05 |
Cibule žlutá | 100 | g | 17,50 | kg | 0,18 |
Bobkový list | 1 | g | 960,00 | kg | 0,05 |
Pepř černý, celý | 1 | g | 1 748,33 | kg | 0,09 |
Nové koření celé | 1 | g | 633,33 | kg | 0,03 |
Sůl kamenná | 10 | g | 19,90 | kg | 0,02 |
Čočka velká | 150 | g | 61,00 | kg | 0,92 |
Mrkev praná | 150 | g | 49,90 | kg | 0,75 |
Celer bulva | 150 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Petržel kořen | 100 | g | 119,60 | kg | 1,20 |
Brambory varný typ B | 300 | g | 0,00 | kg | 0,00 |
Česnek čerstvý | 20 | g | 288,95 | kg | 0,58 |
Řeřicha čerstvá | 10 | g | kg | ||
Voda na vaření kolena | 2000 | ml | l | ||
Celková cena za porci bez DPH | 10,85 |